TRAGÉDIA: Nepochopiteľný čin, otec obesil svoje štyri maloleté deti! Všetko to malo byť kvôli rozvodu
07 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Nepochopiteľný a ťažko uveriteľný čin spáchal 44-ročný Sibusiso Mpungose ​​z Juhoafrickej republiky. Otec troch malých detí obesil všetkých svojich potomkov a nevlastnú dcéru Ayakhu († 16). Štvornásobnou vraždou sa pomstil manželke za to, že sa s ním chcela rozviesť.


Ohrdnutý manžel Sibusiso Mpungose ​​čelí obvineniu zo štvornásobnej vraždy svojich detí. Otcovo besnenie neprežili Kuhlekonke († 4), Khwezi († 6), Sphesihile († 10) a 16-ročná nevlastná dcéra Ayakha. Ich telá našli policajti v dome rodiny.

Políciu privolal v utorok popoludní Xolisile, matka všetkých štyroch detí, keď sa dozvedela, že manžel vyzdvihol potomkov zo školy. Mala tušenie, že má Sibusiso niečo za lubom. Xolisile vedela, že sa jej bude chcieť manžel pomstiť, pretože mu oznámila, že sa s ním chce rozviesť. Policajti dorazili do domu rodiny krátko po pol tretej v sprievode Xolisile. Na mieste ich čakala hororová scéna.

"Policajti do objektu vstúpili s matkou detí. Dve z nich našli visieť v spálni, tretie viselo v inej izbe. Matka potom odišla do školy, kam chodila najstaršia dcéra, " oznámil policajný hovorca Colonel Thembeka Mbhele.

Tam sa Xolisile dozvedela, že aj Ayakhu vyzdvihol Sibusiso. Telo 16-ročného dievčatá neskôr našli policajti visieť na strome neďaleko domu. Podľa obžaloby Mpungose ​​poslal Sphesihile na nákup a zatiaľ dve najmladšie obesil na pásikoch ich školských uniforiem. Vrah čelí štyrom obvineniam z vraždy, súd začne 9. októbra. Obvinený je vo väzbe. Krátke video tu.

TRAGÉDIA: V leopoldovskej väznici počas výcviku postrelili strážnika.
Podľa väzenskej stráže došlo k náhodnému výstrelu zo služobnej zbrane príslušníka zboru počas výcviku strelieb, pričom strela zasiahla iného príslušníka. Ten utrpel priestrel nohy. Čítať ďalej
05 | 09 | 2019 | Roman Suchý