V čase incidentu na Obchodnej ulici nová stanica MsP nefungovala
04 | 09 | 2019 I TASR

 Na Obchodnej ulici v centre Bratislavy došlo v pondelok (2. 9.) krátko po 22.00 h k násilnému incidentu, pri ktorom mal 17-ročný mladík napadnúť 29-ročného muža. Na mieste zasahovali ako prví štátni policajti. Konflikt sa pritom odohral pod jednou z bezpečnostných kamier a v blízkosti novootvorenej stanice mestskej polície. Hlavné mesto pre TASR vysvetlilo, že nočná prevádzka tejto stanice zatiaľ funguje iba v najexponovanejšom čase od štvrtka do nedele a rovnako aj zásahová jednotka mestskej polície (MsP).


"Viac nám momentálne nedovoľuje personálne zabezpečenie mestskej polície," povedal hovorca Bratislavy Peter Bubla. Mesto preto spúšťa väčšiu náborovú kampaň na mestských policajtov a do konca roka chce ich počet podstatnejšie zvýšiť. "To nám umožní zabezpečiť prevádzku novootvorenej stanice aj zásahovej jednotky 24 hodín denne a sedem dní v týždni," podotkol Bubla.

TRAGÉDIA: Polícia vyšetruje pád dieťaťa z druhého poschodia trebišovskej nemocnice
Pádom hospitalizovaného päťročného dieťaťa z druhého poschodia trebišovskej nemocnice sa zaoberá polícia. Podľa košickej krajskej policajnej hovorkyne Lenky Ivanovej začala v prípade trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Nemocnica... Čítať ďalej
03 | 09 | 2019 | TASR


Zároveň vysvetlil, že štátni policajti boli na mieste pondelkového incidentu na Obchodnej prví na základe oznámenia na linku štátnej polície. "Dôležité je však aj to, že priestor Obchodnej ulice a okolia je vďaka novým kamerám mestskej polície monitorovaný prakticky už na 100 percent územia, čo umožňuje páchateľov takýchto skutkov identifikovať," poznamenal hovorca.

Na Obchodnej ulici, v objekte bývalej kaviarne, otvorili 22. augusta novú stanicu mestskej polície. V jej klientskom centre môžu ľudia od 9.00 do 18.00 h nahlásiť podnety o protiprávnom konaní a tiež informovať sa o práci polície. V prípade núdze tam taktiež nájdu bezpečie. Na stanici bude pôsobiť aj tím špeciálnej zásahovej jednotky, ktorý bude pripravený na okamžitú akciu. Zásahová jednotka bude v lokalite pôsobiť predovšetkým počas nočných hodín od štvrtka do soboty medzi 19.00 a 7.00 h.

Zriadenie stanice bolo reakciou na fakt, že ulica patrí medzi najintenzívnejšie nočné zóny v Bratislave a v posledných rokoch je spájaná s negatívnymi spoločenskými prejavmi, vrátane násilností s tragickými následkami.

V roku 2018 na neďalekom mieste napadol neprávoplatne odsúdený Juraj H. Filipínca Henryho Acordu. Ten na následky svojich poranení neskôr v nemocnici zomrel.