Nové ruské obrnené vozidlo je navrhnuté na prepravu jadrových zbraní (FOTO)
04 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Ruský výrobca zbraní a strojov Remdizel, navrhol nový obrnený automobil, ktorý by mal použitý pri preprave jadrových zbraní.


Toto obrnené vozidlo bolo špeciálne skonštruované, aby vyhovovalo potrebám 12. hlavného riaditeľstva ruského ministerstva obrany.

Hlavný dizajnér Remdizel Igor Zakharovič pre spravodajský portál RIA Novosti prehlásil, že toto oddelenie je zodpovedné za bezpečné vedenie, prepravu a údržbu ruského vojenského arzenálu, preto sa nové vozidlo bude používať na stráženie a sprevádzanie jadrových rakiet.

Sputnik / Vadim Savitskiy


Nový automobil už prešiel vnútornými skúškami v továrni a podľa návrhára je teraz pripravený na štátne skúšky.

Sputnik / Dmitri Vinogradov





Nový stroj patrí do rodiny Taifunov - štvor až šesť kolesových obrnených automobilov navrhnutých tak, aby vyhovovali rôznym úlohám. Medzi vozidlá patrí napríklad veľké mínovo odolné záložné vozidlo (MRAP), kolesový obrnený transportér APC, alebo aj vozidlo pre medikov.

remdizel.com


Niektoré z vozidiel Taifun už boli prijaté ruskou armádou a boli testované v Sýrii, kde ich využila ruská vojenská polícia.

Vietnam očakáva, že obchodný obrat s Ruskom dosiahne tento rok 10 miliárd dolárov
Podľa námestníka vietnamského ministra zahraničných vecí Anha Dunga sa objem obchodu medzi Ruskom a Vietnamom môže do roku 2020 zvýšiť na 10 miliárd dolárov. Čítať ďalej
04 | 09 | 2019 | Marek Molnár