Kosti 150 zavraždených ľudí objavil pátrací tím v Mexiku v igelitových taškách! O čo presne išlo?
04 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Pátrací tím z Odboru zmiznutých a nezvestných osôb urobil desivý nález, jeho členovia za luxusným rezidenčnom komplexom v mexickom meste Culiacán objavili tašky, v ktorých bolo cez 2 tisíc ľudských kostí. Jednalo sa prevažne o kosti ľudských chodidiel a rúk, podľa rozboru sa jedná o pozostatky viac ako 150 osôb vrátane detí, informoval denník Daily Mail.


Za posledných 20 rokov v Mexiku bez stopy zmizlo takmer 60 tisíc ľudí, mnohí z nich sú dodnes nezvestní. Rodiny si udržujú nádej, že sú ich drahí stále nažive, pretože neboli nájdené ich tela. Nález z minulého týždňa uzavrie asi stovku prípadov nezvestných osôb.

Pátrací tím na smetisku za luxusnom rezortom objavil niekoľko igelitových tašiek plných ľudských kostí, forenzní špecialisti preskúmali fragmenty a určili, že medzi tisíckami úlomkom sa nachádzajú kosti zhruba 150 ľudí vrátane detí. Miestna tlač informoval o tom, že sa tašky nachádzali blízko cesty, niektoré z nich boli roztrhnuté a rozťahané po okolí, čo majú na svedomí zrejme zvieratá.

TRAGÉDIA: Iba pätnásťročný chlapec dobodal svojich rodičov na verejnosti pred zrakmi šokovaných turistov!
Dovolenkovú idylu v letovisku na ostrove Tenerife prerušilo v stredu brutálne napadnutie. Pätnásťročný chlapec mal údajne nožom pobodať svoju matku, svojho otca a potom skočiť do pätnásť metrov hlbokej rokliny. Čítať ďalej
31 | 08 | 2019 | Ján Prokop


Minulý týždeň sa Odboru zmiznutých a nezvestných osôb podarilo tiež objaviť tela ďalších 3 nezvestných ľudí, jednalo sa o dve ženy a jedného muža. Všetci traja boli zastrelení guľkou do hlavy, ďalšie dve telá sa našli pri dovolenkovom letovisku Mazatlán. Ku všetkým trom výsledkom došlo v štáte Sinaloa.

Odbor zmiznutých a nezvestných osôb, alebo tiež Štátna brigáda pre pátranie po zmiznutých a nezvestných osobách, bol založený v roku 2016 z iniciatívy nezvestných rodín.  Tímy odboru sú tvorené predovšetkým dobrovoľníkmi pátrajicími po 57 861 ľuďoch, ktorí počas posledných 2 dekád v Mexiku zmizli.

Hurikán Dorian sa blíži k Európe! Predpokladá sa že dorazí v polovici septembra
Hurikán Dorian sa presúva na východ, v polovici septembra by mal začať ovplyvňovať počasie v severnej a strednej Európe, píše server denníka Heute.at. Podľa meteorologičky Dagmar Honsovej zo spoločnosti Meteopress nie je nezvyčajné, že sa niektoré... Čítať ďalej
04 | 09 | 2019 | Ján Prokop