PODCAST: Kauza Jankovská odchodom štátnej tajomníčky nekončí a ani príbeh Janíčka. Ako vznikla?
03 | 09 | 2019 I Roman Suchý

Jozef Beniatka je dnes už bývalý policajt. V čase, keď slúžil v policajnom zbore bol vôbec prvý, ktorý prijal výpoveď Tibora Jurisu - korunného svedka z kauzy štátnej tajomníčky Jankovskej, kde Jurisa popisoval ako je vydieraný Čongrádyovcami.


Táto výpoveď je najpodstatnejšia, pretože v nej mená Ondreja Janíčka ani Jozefa Strelčíka - teda majiteľov Fatimy, ktorí sa napokon ocitli vo väzba za údajné vydieranie práve Jurisu, nevyskytujú. A práve ich väzba spustila údajnú korupčnú kauzu štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej v podobe 3 000 000 úplatku, vtedy v slovenských korunách. Kde napokon skončili tieto peniaze sa tiež zamýšľa v rozhovore bývalý policajt Beniatka a ponúka niekoľko vysvetlení.


Mená majiteľov Fatimy - Janíčka a Strelčíka podľa slov Beniatku museli byť niekým do spisu pridané a niekto, ak ešte spis existuje bol pod tým podpísaný.


V rozhovore sa dozviete prečo sú práve tieto okolnosti zvláštne na prípade a aj to, že samotný Beniatka si v tom čase nevedel predstaviť, že vlastne stojí pri zrode kauzy, ktorá bude napokon trvať už 19 rokov.


 

[audio mp3="http://www.hlavnydennik.sk/wp-content/uploads/2019/09/podcastjank.mp3"][/audio]