O tom, čo chce povedať verejnosti Monika Jankovská, nemá šéfka rezortu vnútra žiadne informácie
03 | 09 | 2019 I SITA

O tom, čo dnes plánuje povedať verejnosti štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Monika Jankovská, nemá ministerka vnútra Denisa Saková žiadne informácie. Povedala to dnes novinárom počas zasadnutia parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť s tým, že situácia okolo Jankovskej sa určite riešila aj v strane Smer-SD, ktorá Jankovskú do funkcie nominovala.


„Bola o tom diskusia, ale skutočne neviem, čo pani Jankovská dnes povie, ani aký má na celú situáciu názor. Zastávam v tomto prípade názor premiéra Petra Pellegriniho, ktorý povedal, že je potrebné počkať na výsledky vyšetrovania orgánov činných v trestnom konaní," povedala Saková.

Štátnej tajomníčke Monike Jankovskej ešte vo štvrtok 22. augusta podvečer zadržali policajti mobilný telefón v súvislosti s možnou komunikáciou s Marianom K. pomocou aplikácie Threema. Jankovská následne odcestovala na plánovanú dovolenku a doposiaľ nereagovala na to, či odíde zo svojho postu dobrovoľne.

https://www.hlavnydennik.sk/2019/09/03/premier-podozrenia-okolo-m-jankovskej-treba-vyvratit/

Okrem Jankovskej vzali policajti mobilné telefóny aj viacerým sudcom či prokurátorom. Denník N priniesol informáciu, že ide o prokurátora Bystríka Paloviča, sudkyne Zuzanu Maruniakovú, Miriam Repákovú, ako aj krajskú sudkyňu Andreu Haitovú, ktorá je Jankovskej sestra.

K odchodu Jankovskú vyzvala aj prezidentka Zuzana Čaputová, zotrvanie vo funkcii by mala prehodnotiť aj podľa premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD). Na Jankovskú apeluje v tejto súvislosti aj šéf rezortu spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd), ktorý navyše zvažuje svoje ďalšie kroky v prípade, že Jankovská neodíde dobrovoľne. K prípadu sa dnes vyjadrí aj štátna tajomníčka, ktorá má o 14:00 tlačový brífing.