Čaputová vymenovala Kováča ml., lebo to "považovala za poslednú formalitu". Čo tým myslí, nepovedala
03 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala syna bývalého prezidenta Michala Kováča ml., "pretože to považovala za poslednú formalitu", píše SME. Čo tým ale myslí? To sme sa nedozvedeli.


K téme Kováč ml. čítajte viac:

Kováč mladší ako "nový" veľvyslanec? Jeho minulosť vrhá tiene podozrenia
Zuzana Čaputová dnes odovzdala poverovacie listiny novým veľvyslancom, ktorí budú pôsobiť v Argentíne, Spojených arabských emirátoch a Izraeli. Jedným z nich je aj Michal Kováč ml., ktorý sa ale spája s nejednou kauzou. Čítať ďalej
28 | 08 | 2019 | Peter Bachan


„Nemecký súd už vo veci Michala Kováča ml. právoplatne rozhodol v jeho prospech a nemôže byť v rovnakej veci o ňom rozhodnuté inak,“ reagoval Čaputovej hovorca Martin Strižinec pre SME.

K vymenovaniu sa vyskytli aj nové súvislosti. Ešte pred vymenovaním terajšej prezidentky vymenovanie Kováča ml. schválil Andrej Kiska, parlamentný výbor a aj samotné Spojené arabské emiráty. Kiska prezradil, že s touto požiadavkou za ním prišiel minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, ktorý mal Kiskovi poskytnúť aj podklady ku Kováčovi ml.

„Povedal som mu, že na základe podkladov, ktoré priniesol, nemám s Michalom Kováčom problém, ale nevymenujem ho, pretože končím vo funkcii,“ povedal pre SME Kiska.

Pripomíname, že Technopol nie je jedinou kauzou, v ktorej je Kováč ml. namočený. Čítajte viac:

Kto je Michal Kováč mladší? Jeho meno sa spája s nejednou kauzou
Michal Kováč mladší je synom prvého slovenského prezidenta Michala Kováča. Dlhú dobu pracoval ako vedúci slovenského Ekonomického a kultúrneho úradu na Taiwane, kde sa ale zaplietol v pochybných finančných machináciách, ktoré dosahovali hodnotu 30... Čítať ďalej
29 | 08 | 2019 | Roman Suchý


Napriek jeho kauze na Taiwane, kde sa mal Kováč ml. spolupodieľať na podvode za desiatky miliónov eur, dostal od rezortu zahraničia "pochvalu" a previerku na stupeň tajné.

V skratke ide o to, že Michal Kováč ml. na Taiwane umelo zvyšoval dôveryhodnosť skupiny Chirana Group, ktorá vydávala fiktívne informácie, na základe čoho rástla jej hodnota. Jednalo sa o podvod, ktorý prevyšoval 30 miliónov EUR.

„Pôsobenie na poste veľvyslanca v Spojených arabských emirátoch bude preňho už štvrtým vyslaním do zahraničia. Počas svojej diplomatickej práce preukázal výborné schopnosti i výsledky,“ cituje odpoveď rezortu SME.

MATOVIČ OTVÁRA TECHNOPOL: Ústavným zákonom chce zrušiť milosti Michala Kováča. Opäť ide o Kočnera
Poslanci za hnutie OĽaNO predložili do parlamentu návrh ústavného zákona, ktorý by umožnil zrušenie milosti obvineným v kauze Technopol, ktoré udelil ešte bývalý prezident Michal Kováč. Čítať ďalej
28 | 08 | 2019 | Peter Bachan, TASR