Bomba v smetnom koši? Prokurátora Šufliarskeho chceli dať dole "na mafiána"
03 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Televízia Markíza má k dispozícii dokument, kde policajný vyšetrovateľ popisuje prípravy na spáchanie "atentátov" na Daniela Lipšica, Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku.


Na vraždy Lipšica a Žilinku bola zadaná objednávka už na jeseň 2017. Podľa informácii Markízy mala Alena Zsuzsová prijať túto objednávku od doteraz nezistenej osoby kvôli osobnému majetkovému prospechu. Ako motív sa uvádza ich práca. Túto objednávku mala tlmočiť Zoltánovi Andruskóovi priamo pred jej domom v Komárne, mala mu dať aj 20-tisíc eur ako zálohu.

"Mala mu povedať, že Žilinku treba odsledovať a keď bude s Lipšicom, tak ich treba zabiť oboch, ak nie, priorita je Žilinka. Údaje si o ňom si má vyhľadať sám. Andruskó tvrdí, že mu za vraždu prokurátora sľúbila 70-tisíc eur a za likvidáciu Lipšica 200-tisíc eur," píše sa ďalej v článku.

K téme čítajte viac:

MIMORIADNA SPRÁVA: Zsuzsovú a spol. obvinili z prípravy vraždy ďalších ľudí
Partiu okolo Zsuzsovej obvinili z prípravy vraždy dvoch prokurátorov a advokáta. Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | Peter Králik/TASR


Andruskó mal najprv osloviť Maďarov, ktorí to ale odmietli vykonať, tak sa teda obrátil na (dnes už známeho) Tomáša Szabóa, ktorý mal túto ponuku prijať. Po tom, ako prešli dva mesiace bez akejkoľvek vraždy, sa mal Andruskó obrátiť na "nemenovaného známeho, ktorý mu mal zabezpečiť cudzincov". Po sledovačke, ktorú mali vykonávať, ich ale nakoniec odvolal. Zsuzsovej mal ale naďalej tvrdiť, že sa na tom pracuje, až kým nezadala objednávku na Jána Kuciaka.

"Vyšetrovateľ úradu inšpekčnej služby zabezpečil v tejto veci množstvo dôkazov. Medzi nimi napríklad aj mapu Piešťan, v ktorej si Marček so Szabóom vyznačili bydlisko prokurátora Žilinku.  Našli ju v aute Tomáša Szabóa. Zabudol ju tam Marček. Bolo to to isté vozidlo, ktoré používali neskôr vo Veľkej Mači. Bývalý vojak Marček mal v telefóne uložené fotografie Daniela Lipšica, Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej," informuje ďalej TV Markíza.

Rodičia prokurátora Šufliarskeho reagujú na kritiku Zlatice Kušnírovej: Náš syn je čestný človek!
Rodičia bývalého námestníka generálnej prokuratúry Petra Šufliarskeho v medializovanom liste adresovanom Zlatici Kušnírovej tvrdia, že ich syn je čestný človek. Čítať ďalej
07 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Po tom mala nasledovať vražda Petra Šufliarskeho, na ktorého hlavu mala byť zadaná objednávka v lete 2018. Zsuzsová mala sľúbiť Andruskóvi 100-tisíc eur, a vraj mu tvrdila, že na miesto Šufliarskeho potrebuje dostať iného prokurátora. Zsuzsová mala na mysli Reného Vaneka, ktorý po prevalení aj jeho týkajúcich sa informácii ohľadom komunikácie odstúpil z postu námestníka generálnej prokuratúry.

Andruskó podľa Markízy tvrdí, že Šufliarskeho likvidácia mala vyzerať ako mafiánska poprava, "ktorú majú spraviť tí, čo Kuciaka". V uznesení sa má uvádzať, že ich prvý plán v sebe zahŕňal použitie nástražného výbušného systému, ktorý chceli vložiť do smetného koša Šufliarskeho, a odpáliť ho aj s prokurátorom na diaľku. Zariadenie si ale nedokázali zabezpečiť ani zo zahraničia, tak sa nakoniec "uskromnili" a zabezpečili si zbraň.

NAKA stopla vyšetrovanie esemesiek Šufliarskeho a Kočnera. Podľa polície nie je dôvod na trestné stíhanie
Prokurátor generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky musel kvôli správam s Kočnerom skončiť ako námestník. Po troch mesiacoch polícia rozhodla, že nie je dôvod na trestné stíhanie, informujú Aktuality. Čítať ďalej
18 | 07 | 2019 | Peter Bachan


"Z uznesenia vyplýva, že Šufliarskeho pohyb mapovali aj dva dni predtým, ako ich všetkých troch zadržali pre vraždu Jána Kuciaka. Policajti majú i kamerové záznamy, na ktorých vidieť Szabóa a Marčeka ako parkujú pri reštaurácii v blízkosti domu prokurátora," píše sa ďalej v článku.

Podľa uznesenia našli v Marčekovom mobile dôkaz o tom, že v júli 2018 si vyhľadával informácie o Šufliarskom. Zsuzsová mala na podľa Andruskóa tlačiť na vykonanie tohto skutku ešte viac po tom, ako Kočnera zavreli pre zmenky. Šufliarsky presvedčený o tom, že počet obvinených nie je konečný, pretože skutok súvisel s výkonom jeho funkcie prokurátora v konkrétnych trestných veciach.

Jana Teleki: Kto nekomunikoval cez SMS v posledných dvoch rokoch s Mariánom Kočnerom, nech sa prihlási
27 | 04 | 2019 | Jana Teleki