Vypočuli troch svedkov v daňovej kauze Zoltána A., obvineného v prípade Kuciak
02 | 09 | 2019 I SITA

V daňovej kauze Zoltána A., ktorý je obvinený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky, dnes Okresný súd Bratislava V vypočul troch svedkov.


Ďalší štyria sa napriek predvolaniam na pojednávanie nedostavili. Naposledy sa v prípade pojednávalo v máji, spomedzi ôsmich predvolaných svedkov sa však vtedy dostavili tiež len traja. Zoltán A., ktorý je momentálne pre obvinenie z vraždy novinára väzobne stíhaný, dal v tomto prípade súhlas na konanie v neprítomnosti a na pojednávaniach sa nezúčastňuje.

Obžalovaným v tomto prípade je aj Ján M., ktorý sa na pojednávaní zúčastňuje, avšak na súd chodí maskovaný v kukle a čiapke a s médiami nekomunikuje. Dnešné dokazovanie nechceli pre médiá komentovať ani prokurátorka, ani obhajcovia. Pojednávanie v tejto veci by malo pokračovať 18. novembra.

KRIMI: Dvaja muži zo Stráňan mali používať cudzie auto a prevážať v ňom drogy
Polícia v týchto dňoch obvinila dvoch mladých mužov z obce Stráňany, okres Stará Ľubovňa. Podľa krajskej policajnej hovorkyňa z Prešova Jany Ligdayovej totiž neoprávnene používali cudzie auto a prevážali v ňom drogy. Čítať ďalej
02 | 09 | 2019 | TASR


Dvojica Zoltán A. a Ján M. čelí obžalobe z trestného činu krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu, za čo im hrozí sedem až 12 rokov odňatia slobody. Podľa portálu dlžník.sk má Zoltán A. daňový nedoplatok presahujúci milión eur. Z pojednávania prípadu na súde je vylúčená verejnosť, pretože to podľa súdu vyžaduje ´iný dôležitý záujem obžalovaných´. Sudkyňa už avizovala, že verejný bude až rozsudok.

Zoltána A. vyšetrovacie orgány označili v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka za sprostredkovateľa medzi objednávateľkou a vykonávateľmi. Spolu s ním sú obvinení Tomáš Sz., Miroslav M., Alena Zs. a aj podnikateľ Marian K. Všetci sú stíhaní väzobne, aj keď v prípade Mariana K. je dôvodom kauza miliónových zmeniek.

Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára minulého roka v ich rodinnom dome v obci Veľká Mača. Podľa medializovaných informácií Zoltán A. v prípade dvojnásobnej vraždy spolupracuje s vyšetrovateľmi. Príbuzným obetí údajne tiež poslal list s prosbou o odpustenie.