Poradca Čaputovej a člen PS Pala uzavrel zmluvu s bratislavským magistrátom, pôsobí aj v Sorosovej OSF
02 | 09 | 2019 I Peter Bachan
Zdá sa, že ani tí "noví politici", ako sa Progresívci radi sami nazývajú, neopúšťajú "staré" praktiky, ktoré sú zaužívané v spoločnosti už tisíce rokov.

Po tom, ako si Bratislavčania zvolili Matúša Valla, ktorý má podporu Progresívneho Slovenska, za primátora, podpísal magistrát zmluvu s právnou kanceláriou TaylorWessing e/n/w/c advokáti s.r.o.. Ako prvé o tom informovali Bratislavské noviny.

Plaťte viac, odkazujú Vallovi progresívci v Starom meste rodičom. Úradníkom nemali problém pridať 420-tisíc eur na mzdách
Syn exministra vnútra Vladimíra Palka - Vladimír Palko ml. - vo svojom blogu upozornil na podivné záležitosti, ktoré sa točia okolo bratislavského miestneho zastupiteľstva Staré mesto, kde je poslancom. Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Prepojenia Valla s touto kanceláriou netreba vôbec hľadať dlho - konateľom kancelárie je JUDr. Radovan Pala. Okrem toho, že je konateľom v spomínanej kancelárii, pôsobí aj na ďalších zaujímavých pozíciach - Pala je zároveň poradcom prezidentky Zuzany Čaputovej, taktiež je členom správnej rady Nadácie otvorenej spoločnosti, revízorom Asociácie firemných nadácií a zastupuje Taylor Wessing vo Fonde pre transparentné Slovensko. Tieto informácie sú dostupné na jeho profile na stránkach Progresívneho Slovenska.

Ale späť k veci.

Dňa 28.2.2019 mal Matúš Vallo za Hlavné mesto SR podpísať Rámcovú zmluvu o poskytovaní právnych služieb s právnou kanceláriou TaylorWessing e/n/w/c advokáti s.r.o. Táto zmluva v hodnote 90-tisíc eur, ktorá je oficiálne zverejnená, sa týka právnych služieb v súvislosti s obchodnou spoločnosťou Bratislavská vodárenská spoločnosť , a.s. a Dopravný podnik, a.s. Tieto podniky sú väčšinovo ovládané mestom Bratislava osobami, ktoré podľa Valla prešli „transparentnými výberovými konaniami“. K téme čítajte viac:

VALLO IDE OBSADZOVAŤ MESTSKÉ PODNIKY: Poznáme prvé mená! (AKTUALIZOVANÉ)
Primátor Bratislavy Matúš Vallo už vie, koho navrhne na čelo mestských podnikov a organizácií Dopravný podnik Bratislava, Odvoz a likvidácia odpadu, Bratislavská vodárenská spoločnosť a Mestské lesy v Bratislave. Posledné slovo však budú mať... Čítať ďalej
18 | 06 | 2019 | TASR, Alexander Adamecký


Bratislavské noviny píšu, že dátum účinnosti zmluvy je 14.3.2019 a dátum platnosti je neuvedený. Zmluva má mať ročnú platnosť, alebo kým sa suma 90-tisíc eur nevyčerpá.

​Magistrát novinám potvrdil, že sa Vallo s Palom poznajú "niekoľko rokov". „Pán Pala je rešpektovaný právnik a jeho advokátska kancelária tiež,“ odpovedalo na otázku Bratislavských novín ohľadom ich vzťahov tlačové oddelenie magistrátu mesta Bratislava.

Noviny sa zaujímali aj o to, prečo si mesto zvolilo práve túto právnu kanceláriu. Magistrát v odpovedi uviedol, že sa použilo "ustanovenie zákona o verejnom obstarávaní pre obstarávanie zákaziek s nízkou hodnotou“. To znamená, že aby bolo všetko "čisté" podľa zákona, tak okrem kancelárie Palu oslovili aj iné, od ktorých ale dostali vyššie ponuky.

Áno, toto sú reprezentanti "novej politiky", ktorú tak rád dáva predseda PS Michal Truban do popredia. Názor si urobte sami.

KAUZA: Vallom odobrený kandidát na šéfa DPB pracoval vo firmách blízkych Buocikovi
20 | 06 | 2019 | Peter Králik/TASR