MIMORIADNA SPRÁVA: Trump sľúbil, že americkí vojaci budú v Afganistane "navždy", deň po vyhlásení zomrel americký vojak
30 | 08 | 2019 I Marek Molnár

Americký opravár bol zabitý v Afganistane pri bojových operáciách, informuje o tom organizácia NATO. Táto práva prišla len deň po tom, čo prezident Trump oznámil, že v krajine bude prítomnosť USA "navždy".


Vojak zomrel vo štvrtok počas bojovej misie v Afganistane, ktorá bola pod vedením NATO. Totožnosť vojaka ostala utajená.

Opravár bol treťou obetou v Afganistane za posledných 10 dní, v konečnom súčte je to sedemnásť za tento rok, pričom minulú stredu boli v akcii zabití ďalší dvaja americkí vojaci.

Prezident Trump oznámil, že 8 600 amerických vojakov zostane vo vojnou zničenom štáte aj po dosiahnutí mierových dohôd s Talibanom a dodal: „Budeme stále prítomný.“

Vojna v Afganistane začala v roku 2001. Podľa údajov Pentagonu stála vojna v Afganistane amerických daňových poplatníkov už 760 miliárd dolárov.

Izraelskí policajti hodili omračujúci granát na fotografa pre portál Haaretz (VIDEO)
Izraelskí policajti hodili na fotografa pre portál Haaretz v izraelskom východnom Jeruzaleme omračujúci granát a počas nočného zásahu na palestínske územií zadržali novinára a dvoch členov výboru. Čítať ďalej
30 | 08 | 2019 | Marek Molnár