Amazónia stále v plameňoch... DiCaprio prispel na záchranu planéty sumou 5 miliónov eur
27 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Pľúca našej planéty sú takmer v troskách! Za minulý týždeň vypuklo v amazonskom pralese 9 500 nových požiarov. Táto neutíchajúca situácia nedala spať ani hercovi Leonardovi DiCapriovi, ktorý založil fond na záchranu Amazónie. Pomocnú ruku podala aj Británia.


Amazonský prales tvorí 20 % kyslíka a zohráva dôležitú úlohu aj pri pohlcovaní skleníkových plynov. Požiare v ňom vypukli pre odlesňovanie. Herec Lenoardo DiCaprio sa rozhodol zakročiť. Je známy tým, že mu na planéte záleží a pri jej záchrane financiami nešetrí. Tak je to aj tentoraz. Jeho organizácia Earth Alliance založila fond na záchranu pralesa. Plánuje do neho investovať takmer 5 miliónov eur, ktoré by mali ísť ľuďom, ktorí sú v teréne a pomáhajú bojovať s požiarmi.

Aktuálna situácia v Amazónií je na zaplakanie...



DiCaprio o situácií v Amazónií.

https://www.youtube.com/watch?v=qonPSwLNWNM

Situácia v Amazónii nie je ľahostajná ani lídrom krajín G7. Na víkendovom summite vo francúzskom meste Biarritz sa dohodli, že čo najskôr poskytnú pomoc krajinám postihnutým rozsiahlymi požiarmi v amazonskom pralese. Svoj prísľub splnili a v pondelok oznámili, že na hasenie požiarov v amazonskom pralese uvoľnia okamžitú finančnú pomoc vo výške 18 miliónov eur. „Naše tímy sú v kontakte so všetkými krajinami, ktoré postihli požiare v amazonskom pralese, aby sme mohli uzavrieť celkom konkrétne záväzky vrátane technických zdrojov a financovania,“ povedal francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Lídri G7 sa zhodli na vyčlenení 20 miliónov dolárov pre amazonský dažďový prales
Dvadsať miliónov dolárov (18,08 milióna eur) vyčlenia krajiny skupiny G7 na okamžitú pomoc v boji proti požiarom v amazonskom dažďovom pralese, ako i na dlhodobú medzinárodnú iniciatívu na jeho ochranu. Zhodli sa na tom v pondelok zástupcovia G7 na... Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | TASR