AKTUALITA: OTP Banka odchádza zo Slovenska. Zaujíma sa o ňu aj Penta či Tatra Banka
27 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Záujem o pobočky majú mať tri subjekty, informuje týždenník Trend.


Záujemcovia sú údajne ČSOB, Tatra banka a Penta. Penta nie je v bankovníctve žiadnym nováčikom - pod palcom má Prima banku a Privatbanku.

Most-Híd sa potápa, síce pomaly, ale isto. Čaká Bugára politický dôchodok po 27 rokoch v parlamente?
Volebné preferencie strany Most-Híd sa už dlhšiu dobu pohybujú pod hranicou piatich percent, no plán, ktorý by by ju vytiahol z tohto marazmu, je stále v nedohľadne. Zachráni Bélu Bugára spájanie s ďalšími maďarskými stranami, alebo je už finálne... Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | Peter Bachan, TASR


OTP Banka má už prijímať od záujemcov nezáväzné ponuky, v ktorých bývajú uvedené aj prvé približné sumy. Začiatok predaja banky týždenníku potvrdili viaceré zdroje z bankového sektora. Žiaden zo subjektov, ktoré majú o OTP záujem, tieto informácie Trendu nevyvrátil. Práve naopak - ich nekomentovanie naznačuje, že rokovania sú v plnom prúde.

„OTP Banka štandardne nekomentuje trhové informácie tohto typu,“ reaguje vedúci marketingu a PR banky Róbert Varšányi. „Nikdy nekomentujeme potenciálne akvizície alebo špekulácie z trhu,“ povedal Trendu hovorca Penty Gabriel Tóth. „Nechceme komentovať jednotlivé mená a trhové dohady,“ uviedol hovorca Tatra banky Boris Fojtík.

OTP Banku začali Maďari na Slovensku rozvíjať na základoch prevzatej štátnej Investičnej a rozvojovej banky už v roku 2002. Trend pripomína, že slovenská OTP už raz na predaj bola, pred letom 2008, no vlastníci obchod po pár mesiacoch zastavili. Dôvodom bol príchod krízy, ktorý by cenu peňažného ústavu zrazil dolu.

Blaha už klesol na úplné dno. Najnovšie sa oháňa konšpiráciami, za ktoré by mu Kočner nohy bozkával
Poslanec Národnej rady za Smer Ľuboš Blaha je nielen medzi poslancami, ale už aj medzi konšpirátormi samostatnou kategóriou. Svojim posledným statusom sa znížil až na také dno, ktoré po Kuciakovej vražde odsúdili aj Kotlebovci, a zrkadlovo odráža... Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | Peter Bachan