ŠOK: Pátrajú po pilotovi vojenského lietadla, ktoré sa zrútilo do mora (VIDEO)
26 | 08 | 2019 I Marek Molnár / TASR

Španielske vojenské lietadlo sa zrútilo v pondelok do mora pri juhovýchodnom pobreží krajiny a záchranári začali pátrať po pilotovi, ktorý sa katapultoval. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na ministerstvo obrany.


Stroj typu C-101 bol na "cvičnom lete", keď sa zrútil neďaleko letoviska La Manga, píše sa vo vyhlásení ministerstva. Na palube bol letecký inštruktor, ktorému "sa podarilo katapultovať pred pádom lietadla do mora".

Očitý svedok nakrútil videozáznam, na ktorom vidieť, ako malé lietadlo takmer vertikálne padá, potom sa snaží vyrovnať a nakoniec sa zrúti do vody.



Záchranné zložky uviedli, že na pátraní po pilotovi sa podieľajú vzdušné sily, námorníctvo, hasiči a pobrežná stráž. Zatiaľ ho "nelokalizovali", uviedli záchranári na Twitteri.

Stroj sa zrútil neďaleko leteckej základne pri meste San Javier.

Irán nasadil v Adenskom zálive na ochranu svojich lodí torpédoborec
Irán nasadil v Adenskom zálive torpédoborec vojenského námorníctva vyzbrojený systémami rakiet s plochou dráhou letu a dlhým doletom, aby tak zabezpečil ochranu iránskych lodí prechádzajúcich cez túto oblasť. Informovala o tom v pondelok iránska... Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | TASR