BUDE HO NASLEDOVAŤ? Saková je zrejme jednou z tých, ktorí sa rozhodnú stáť za Pellegrinim
24 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Vyzerá to tak, že premiér Peter Pellegrini už začal obiehať "svojich", a aj on sa intenzívne pripravuje na horúcu predvolebnú jeseň, ktorú budú sprevádzať súboje v politickom ringu.


O tom, ako to vyzerá s Pellegriniho odchodom zo Smeru, čítajte viac:


Pellegriniho odchod zo Smeru je na spadnutie. Jeho "súboj o moc" s Ficom je len divadlom pre verejnosť
Po prehratých voľbách do Európskeho parlamentu to vyzeralo v strane Smer na vnútrostranícku vzburu, do ktorej sa zapojí aj premiér Peter Pellegrini. Čas ukázal, akú taktiku zvolil - takmer chladnokrvný kalkul, ktorý sa teraz blíži do... Čítať ďalej
23 | 08 | 2019 | Peter Bachan

Denník Plus 1 Deň naposledy zachytil stretnutie Pellegriniho a ministerky vnútra Denisy Sakovej, ktorá sa tiež spomína, napriek jej minulosti s exministrom Kaliňákom, ako Pellegriniho človek.


Pripomíname, že aj Sakovú sa snažil Fico "nasmerovať" v súvislosti s uniknutou komunikáciou Mariana Kočnera, no tak isto ako aj jej ďalší kolegovia ho diplomaticky poslala kade ľahšie.


Stretnutie malo prebehnúť v nemenovanej bratislavskej kaviarni po tom, ako sa stretli pri príležitosti 75. výročia SNP. Pluska sa odvoláva na svoje zdroje pri tvrdení, že tam rozoberali "najmä aktuálnu situáciu v strane".


Saková: Nechajme orgány činné v trestnom konaní robiť si svoju prácu
Nechajme orgány činné v trestnom konaní robiť si svoju prácu, uviedla ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) v reakcii na výzvu predsedu strany Smer-SD Roberta Fica. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva vnútra SR Petar Lazarov. Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | Peter Králik/TASR


Postoje Pellegriniho sa za posledné mesiace celkom často nezhodovali so stanoviskami strany. „Ja osobne nesúhlasím s tým, ako sa zachoval klub našej vlastnej strany, ktorý sa spolupodieľal na tom, že Ústavný súd bude nefunkčný a nebude si môcť plniť svoje ústavné právomoci,“ vyhlásil Pellegrini po zbabranej voľbe kandidátov na ústavných sudcov ešte vo februári.

Pellegrini taktiež ostro kritizoval predsedu Výboru NR SR pre európske záležitosti Ľuboša Blahu, ktorý je Ficovým obľúbencom, a ktorého si neraz zastal. Blahove vyjadrenia o predstaviteľoch EÚ či samotnej Európskej únie boli neraz „cez čiaru“, ako povedal sám Pellegrini. ,,Ak sa bude správať tak ako doteraz, tak určite by mal skončiť,“ odkázal mu vtedy cez médiá.

Ešte pred letom nebolo jasné, ako bude Pellegrini pokračovať. „Čaká nás rozhodujúce obdobie v strane a od toho bude závisieť, kto bude kde a či niekto niekde ešte bude,” povedal vtedy premiér. Odmietal aj spájanie s novou stranou Tomáša Druckera. K téme čítajte viac:

Fico označil Druckera za liberálneho kavierenského politika. Špekulácie o Pellegrinim a exministrovi sa stupňujú
Aktuality upozorňujú na "špekulácie, či sa Peter Pellegrini pridá k svojmu bývalému kolegovi z vlády." Čítať ďalej
01 | 07 | 2019 | Peter Bachan