TRAGÉDIA: Na trajekte v Indonézií vypukol požiar, najmenej 4 ľudia zahynuli
23 | 08 | 2019 I TASR

Najmenej štyria ľudia zahynuli a ďalších 33 je nezvestných po vypuknutí požiaru na trajekte, ktorý sa plavil pri pobreží indonézskeho ostrova Jáva. Tlačová agentúra AFP to uviedla v piatok s odvolaním sa na vyhlásenie indonézskej polície.


Požiar, ktorého príčina nebola bezprostredne známa, vypukol ešte vo štvrtok večer (miestneho času). Trajekt s 277 osobami smeroval z druhého najväčšieho indonézskeho mesta Surabaya na východe Jávy do Balikpapanu na ostrove Borneo.

Televízie zverejnili v piatok zábery, ako z plavidla stúpajú oblaky čierneho dymu, zatiaľ čo pátracie tímy hľadajú nezvestných cestujúcich. Hovorca prístavu v Surabayi uviedol, že požiar zrejme vyradil z prevádzky lodné generátory a posádka ho tak nemohla hasiť pomocou vodných čerpadiel.

Nehody na mori sú v Indonézii bežné, keďže ide o celosvetovo najväčšiu krajinu v podobe súostrovia a trajekty zohrávajú rozhodujúcu úlohu v doprave medzi jednotlivými ostrovmi.

Talianska Liga Severu stráca popularitu pre vládnu krízu, ktorú spustil jej predseda
Popularita talianskej pravicovo-populistickej strany Liga Severu (LN) začala klesať po tom, ako jej líder Matteo Salvini spustil vládnu krízu s cieľom dosiahnuť vyhlásenie predčasných volieb. Vyplýva to z prieskumu, ktorý uskutočnila spoločnosť... Čítať ďalej
23 | 08 | 2019 | TASR