Šeliga vyzýva Jankovskú: Mali by ste zvážiť zotrvanie vo funkcii! Podľa neho bola "blízkou osobou" Kaliňáka
23 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Jedna z hlavných tvári novovznikajúcej strany Andreja Kisku Za ľudí Juraj Šeliga včera prostredníctvom Facebooku vyzval štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú, aby odstúpila zo svojej funkcie.


"Slovenská justícia v tieto dni zažíva ťažké časy. Nielen, že Harabin a Macejková kandidujú na predsedu Najvyššieho súdu. Nielen, že máme stále nekompletný Ústavný súd a Smer stále chce voliť tajne. Ešte k tomu aj Monika Jankovská zrejme komunikovala s Kočnerom, ktorý ju hanlivo označuje ako jeho “opička”," napísal v úvode Šeliga.

K téme Monika Jankovská čítajte viac:

AKTUALIZOVANÉ: Polícia pri zásahu zabavila telefóny Moniky Jankovskej a ďalších sudcov v Bratislave
TV JOJ píše, že polícia dnes mala vykonať zaisťovacie úkony u štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej a sudcov okresných a krajských súdov v Bratislave. Čítať ďalej
22 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Podľa neho bola Jankovská "vždy vnímaná rozporuplne", keďže ju na rezort spravodlivosti dosadil Smer a "bola považovaná za veľmi blízku osobu Róberta Kaliňáka". Šeliga tiež tvrdí, že na ministerstve mala "vykonávať politický dozor nad Luciou Žitňanskou a presadzovať na ministerstve záujmy SMERu".

Šeliga sa rozpísal aj o jej minulosti, teda keď pôsobila na Krajskom súde v Trenčíne. "O jej pôsobení je známe najmä to, že podnikateľ Rafael Janíček ju označil ako jednu z osôb, ktoré sa podieľali na mafiánskom biznise Čongrádyovcov. Jankovská podľa Janíčeka mala dať jeho otca do väzby, aby sa mafia zmocnila ich rodinného majetku. Janíček bol za svoje výroky dokonca (neštandardne!) fyzicky zadržaný pre podozrenie z ohovárania," pokračuje Kiskov spolustraník.

Pripomíname, že včera zasahovala polícia u Jankovskej a ďalších sudcov, ktorí pôsobia na okresných a krajských súdoch v Bratislave, a zabavila im mobilné telefóny.

"V záujme zachovania aspoň malej dôvery verejnosti v rezort spravodlivosti by mala v aktuálnej situácii štátna tajomníčka Jankovská zvážiť svoje zotvrvanie vo funkcii štátnej tajomníčky," dodal Šeliga na záver.

&set=a.10203390497476438&type=3