Premiér vyzval politikov a osobnosti, aby formovali mladých ľudí v otázkach SNP
23 | 08 | 2019 I TASR

Premiér Peter Pellegrini vyzval politických predstaviteľov a kultúrno-spoločenské osobnosti Slovenska, aby aktívne pomáhali formovať historickú pamäť v otázkach Slovenského národného povstania (SNP). Povedal to v piatok pri príležitosti spomienky na 75. výročie SNP.


Pellegrini pripomenul, že Slovensko má veľké rezervy v hodnotovom formovaní najmladšej generácie. „Vyzývam politických predstaviteľov a kultúrno-spoločenské elity našej krajiny, aby aktívne formovali historickú pamäť tak, aby vytvorila etickú prevenciu voči pohrobkom ideológie, ktorá za cenu množstva ľudských obeti utrpela veľkú porážku. To je náš záväzok a naša základná úloha týchto dní,“ uviedol.

Premiér poukázal aj na to, že sociálne siete v súčasnosti ponúkajú množstvo „pseudoprávd“ popierajúcich holokaust, a tým poľudšťujú nacizmus. „Formovanie úcty k vlastnej histórií nie je len otázkou jedného dňa. Súboj ideí je proces, ktorý nikdy nekončí a je len na nás, aby sme ponúkli niečo príťažlivejšie, ako je šírenie nenávisti,“ zdôraznil premiér.

MO SR: Cez Slovensko sa bude budúci týždeň presúvať vojenská technika
Cez Slovensko sa bude budúci týždeň (26. 8. - 1. 9.) presúvať vojenská technika. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková s tým, že pôjde najmä o poľských a českých vojakov, ktorí sa budú presúvať v rámci cvičenia... Čítať ďalej
23 | 08 | 2019 | TASR