Al-Káida obvinila bezpečnostné sily zo zatknutia az-Zaváhirího ženy
23 | 08 | 2019 I SITA

Al-Káida obvinila pakistanské bezpečnostné sily zo zatknutia ženy svojho šéfa Ajmana az-Zaváhirího a dvoch ďalších rodín "mučeníkov" teroristickej siete.


Vedenie al-Káidy v piatkovom stanovisku uviedlo, že "falošné pakistanské sily" chytili az-Zaváhirího ženu a ďalších, keď približne pred rokom opustili Vazíristan, bývalú baštu Talibanu na hraniciach s Afganistanom. Dôvodom boli neutíchajúce letecké útoky.

"Považujeme falošnú armádu a ich amerických pánov za zodpovedných za tieto trestné činy," uvádza sa v stanovisku. Pakistan ho zatiaľ nijako nekomentoval.

Egypťan az-Zaváhirí sa stal vodcom al-Káidy po smrti svojho predchodcu Usámu bin Ládina. Toho zabilo americké elitné komando v roku 2011 v pakistanskom meste Abbottabád. Predpokladá sa, že az-Zaváhirí sa ukrýva niekde v regióne.

Talianska Liga Severu stráca popularitu pre vládnu krízu, ktorú spustil jej predseda
Popularita talianskej pravicovo-populistickej strany Liga Severu (LN) začala klesať po tom, ako jej líder Matteo Salvini spustil vládnu krízu s cieľom dosiahnuť vyhlásenie predčasných volieb. Vyplýva to z prieskumu, ktorý uskutočnila spoločnosť... Čítať ďalej
23 | 08 | 2019 | TASR