AKTUALITA: Ďalší zásah NAKA, opäť kvôli korupcii a zneužívaniu právomocí verejného činiteľa
23 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Národná kriminálna agentúra aj dnes robí procesné úkony v súvislosti s trestnými činmi korupcie a zneužívania právomocí verejného činiteľa, informujú tvnoviny.sk.


Televízii Markíza to potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka s tým, že k miestam a ani osobám sa nateraz nie je možné vyjadriť.

V rámci vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vyšetruje Úrad špeciálnej prokuratúry aj trestnú činnosť predstaviteľov štátnych a justičných orgánov, čiže tam existuje možný súvis.

Prokurátor ÚŠP to povedal v pondelok (19. 8.) pred novinármi v Pezinku s tým, že o nej získali vážne poznatky. Odmietol špecifikovať konkrétnych predstaviteľov, avšak neskôr spresnil, že išlo o predstaviteľov štátnych a justičných orgánov. „Vyzývam tieto osoby, aby prišli túto komunikáciu vysvetliť osobne samy ešte v tomto štádiu,“ uviedli vtedy prokurátori.

Šeliga vyzýva Jankovskú: Mali by ste zvážiť zotrvanie vo funkcii! Podľa neho bola "blízkou osobou" Kaliňáka
Jedna z hlavných tvári novovznikajúcej strany Andreja Kisku Za ľudí Juraj Šeliga včera prostredníctvom Facebooku vyzval štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú, aby odstúpila zo svojej funkcie. Čítať ďalej
23 | 08 | 2019 | Peter Bachan