RYBNÍČEK SA VRACIA: Primátor Trenčína bude v parlamentných voľbách podporovať KDH
22 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Primátor Trenčína a predseda Únie miest Slovenska Richard Rybníček v rozhovore pre Postoj oznámil, že v parlamentných voľbách sa bude podporovať KDH. Vstup do strany nateraz vylúčil.


"Súkromne som si to nazval tak, že sa vraciam domov do KDH. Viem, že ani tam nie je všetko ideálne, ale je to strana, ktorá má históriu, jasne ukotvené kresťanské hodnoty a šancu dostať sa do parlamentu a tým pádom najefektívnejšie hájiť záujmy kresťanských a konzervatívnych voličov," zdôvodnil Rybníček pre Postoj.

Povedal tiež, že sa aktuálne chce naplno venovať šéfovaniu Únie miest Slovenska a teda neplánuje kandidovať do parlamentu. Pre neho je pozícia prezidenta Únie "dôležitejšia, ako kreslo v parlamente".

Rybníček nateraz neplánuje vstup do strany či kandidatúru do parlamentu, no tiež túto do budúcnosti možnosť nevylúčil.

"Ak by som niekedy išiel kandidovať do parlamentu, bude to na jeho (KDH, pozn. redakcie) kandidátke. To však neznamená, že to bude v týchto voľbách," povedal Rybníček.

AKTUALIZOVANÉ: Polícia pri zásahu zabavila telefóny Moniky Jankovskej a ďalších sudcov v Bratislave
TV JOJ píše, že polícia dnes mala vykonať zaisťovacie úkony u štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej a sudcov okresných a krajských súdov v Bratislave. Čítať ďalej
22 | 08 | 2019 | Peter Bachan