"Stojím za každým zákonným rozhodnutím policajtov", tvrdí Lučanský
20 | 08 | 2019 I TASR

Policajný prezident Milan Lučanský stojí za každým zákonným rozhodnutím policajtov a vedenie NAKA má jeho podporu. Vyplýva to z jeho vyjadrenia, ktoré TASR poskytol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.


Lučanský tiež pripomenul, že riaditeľ NAKA Branislav Zurian prijal aktívne opatrenia proti úniku informácií hneď v úvode - zúžil tím a zapojil inšpekciu ministerstva vnútra. "Ako som už povedal, každý vyšetrovateľ je procesne samostatný a nad zákonnosťou drží ochrannú ruku prokurátor. Osobne nemám informácie o tom, že by bol na policajtov vyvíjaný politický tlak," dodal.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry na pondelkovej (19.8.) tlačovej konferencii potvrdil informáciu, že sa podnikateľ Norbert Bödör o svojom plánovanom zadržaní dozvedel, v dôsledku čoho bol zrušený súhlas na zadržanie. Uviedol tiež, že v rámci vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vyšetruje ÚŠP aj trestnú činnosť predstaviteľov štátnych a justičných orgánov.

Opozičné hnutie OĽaNO následne vyzvalo ministerku vnútra Denisu Sakovú (Smer-SD) a policajného prezidenta Milana Lučanského, aby vysvetlili prepojenia polície s Norbertom Bödörom a uviedli, aké opatrenia urobili pre to, aby im zamedzili.

Slovenská lekárska komora vyzvala Kalavskú, aby zákon o stratifikácii nepredkladala vôbec
Slovenská lekárska komora (SLK) vyzvala ministerku zdravotníctva Andreu Kalavskú (nom. Smeru-SD), aby projekt o reforme zdravotníctva, tzv. stratifikáciu, nepredkladala ani formou ústavného, ani formou obyčajného zákona. V utorok to na tlačovej... Čítať ďalej
20 | 08 | 2019 | TASR