KONIEC PELLEGRINIHO V SMERE? Trend píše, že je rozhodnutý odísť na 80 percent
20 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Týždenník Trend priniesol informácie o tom, že premiér Peter Pellegrini na 80 percent končí v strane Smer.


Trend sa odvoláva na zdroje, ktoré mali prezradiť, že rokovania Pellegrini - Fico sú na "mŕtvom bode". Dôvodom má byť, že sa nevedia dohodnúť kandidátke do parlamentných volieb.

Podľa Trendu mal Pellegrini požiadavku „čistej kandidátky“, teda bez ľudí, ktorí so sebou vlečú výraznejšie škandály.

NOVÝ PRIESKUM FOCUS: Smer stále prvý, koalíciu PS+Spolu nezasiahol Trubanov drogový škandál
Ak by sa voľby do NR SR konali v polovici augusta, vyhral by ich vládny Smer so ziskom 20,8 percenta, ukazuje nový prieskum agentúry Focus, ktorý sa uskutočnil v dňoch 13.8 až 19.8. na vzorke 1010 respondentov. Čítať ďalej
20 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Hneď za lídrom "čistej kandidátky" Pellegrinim mal byť Fico, s čím sa nakoniec premiér zmieril. Problém mal najmä s ľuďmi ako sú Tibor Gašpar, Ľuboš Blaha či Martin Glváč, šéf bratislavského Smeru.

Fico to podľa Trendu má vnímať ako "neprimeranú snahu premiéra určovať celú kandidátku, ktorej návrh je plne v kompetencii predsedu strany."

"Nie všetky mená sú rovnako sporné, napríklad T. Gašpara je R. Fico ochotný vypustiť. Ale napríklad Ľ. Blaha je pre Ficovo krídlo dôležitou postavou, ktorá na seba viaže nemalé percento radikálnejších voličov. Tí by inak hodili do urny hlas za Mariana Kotlebu alebo Štefana Harabina," uvádza sa ďalej v článku.

Je verejne známe, že po vzbure východniarov sa Pellegrini snažil, ako to rád hovorí Kiska, "prevziať moc". Vtedy sa mu ale situácia vymkla z rúk, keď sa vrátil Fico z dovolenky a takpovediac železnou päsťou rozmetal vzbúrencov. K téme čítajte viac:

Ficov "Parný valec z Malej Id(k)y" prevalcoval vzburu, upokojil oligarchov a napravil Pellegriniho
Ako rýchlo sa revolta v Smere začala, tak aj skončila. Každý, kto očakával Ficovo kajanie alebo drastické zmeny vo vedení Smeru, by si mal zrekapitulovať históriu všetkých rebélii, ktorým už musel predseda strany Smer-SD čeliť. Čítať ďalej
14 | 06 | 2019 | Alexander Adamecký


Krajské organizácie sa síce verejne nevyjadrujú k tomu, že by chceli nového lídra. Dôvodom je vajatavosť Pellegriniho, ktorý sa v júni nechytil svojej šance naplno. Všetko sa ale môže zmeniť, keď Pellegrini oficiálne oznámi rozhodnutie ohľadom jeho budúcnosti v strane Smer.

Trend ďalej píše, že Fico ponúkol Pellegrinimu "prvé miesto na kandidátke a zároveň najvyššiu ústavnú funkciu", ktorú bude mať Smer k dispozícii.

Pellegrini má ale očividne iné predstavy o jeho budúcom pôsobení, než v rozštiepenom Smere. Trend má informácie o tom, že Pellegrini buď do toho pôjde sám, alebo sa pridá k Tomášovi Druckerovi.

"Pellegrini ešte bude v najbližších dňoch rokovať s predsedom Smeru a definitívne rozhodnutie o svojej budúcnosti by mal oznámiť najneskôr začiatkom septembra," uvádza sa v závere článku.


O Pellegrinim a Druckerovi sme vás bližšie informovali už v čase diania:

Fico označil Druckera za liberálneho kavierenského politika. Špekulácie o Pellegrinim a exministrovi sa stupňujú
Aktuality upozorňujú na "špekulácie, či sa Peter Pellegrini pridá k svojmu bývalému kolegovi z vlády." Čítať ďalej
01 | 07 | 2019 | Peter Bachan