SNS chce v prípade stratifikácie počkať na stanovisko Smeru
19 | 08 | 2019 I SITA

Slovenská národná strana (SNS) chce v prípade stratifikácie nemocníc počkať na stanovisko strany Smer- SD. Strana to uviedla pre agentúru SITA v rámci odpovede na otázku, či podporí reformu zdravotníctva aj v prípade, ak nepôjde o ústavný zákon.


Hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová totiž pre portál vZdravotnictve.sk potvrdila, že ministerstvo ústavný zákon nepredloží napriek tomu, že sa ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská v minulosti dohodla s predsedom Smeru Robertom Ficom, že materiál bude mať podobu ústavného zákona. Portál o tom informoval v nedeľu.

"V koalícii každá strana rešpektuje koaličného partnera a jeho ministra. Nestalo sa ešte, aby nominant koaličnej strany išiel proti svojej politickej strane, resp. presadzoval iné stanovisko," konštatovala SNS. Strana informovala, že je proti rušeniu nemocníc. "Uvedený konflikt pani ministerky a Smeru - SD musí vyriešiť strana Smer - SD," dodala SNS.

Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši, ktorý do NR SR kandidoval za Smer-SD, v pondelok po rokovaní Hospodárskej a sociálnej rady SR uviedol, že počkajú, čo bude predložené na vládu. Stratifikácia a jej implementácia je podľa neho časovo rozložená na dlhé obdobie.

"Počkáme na zajtra, boli dané nejaké dohody, nejaké prísľuby, teraz v poslednej dobe dochádza k nejakej úprave a zmenám týchto postojov," povedal Raši. V utorok sa má o návrhu zákona, ktorý ma riešiť reformu nemocníc, rokovať na Legislatívnej rade vlády SR.

Ďalšími kandidátmi na ústavných sudcov sú L. Duľa a Z. Pitoňáková
Ďalšími uchádzačmi o pozíciu sudcu Ústavného súdu (ÚS) SR sú Libor Duľa a Zuzana Pitoňáková. TASR to povedal predseda Ústavnoprávneho výboru Národnej rady (NR) SR Róbert Madej (Smer-SD). Čítať ďalej
19 | 08 | 2019 | TASR