Americkí colníci skonfiškovali pri hranici s Mexikom vyše tri tony marihuany
19 | 08 | 2019 I TASR

Viac ako tri tony marihuany v hodnote 2,3 milióna dolárov (2,07 milióna eur) sa podarilo skonfiškovať americkým colníkom. Droga bola poskrývaná v zásielke čili papričiek jalapeňo, informovala v pondelok agentúra AFP.


Príslušníkov Amerického úradu pre clá a ochranu hraníc (CBP) na marihuanu upozornili pátracie psy. Objavili ju ešte uplynulý štvrtok vo vlečke traktora v meste San Diego pri hranici s Mexikom.

Podľa vyhlásenia CBP drogu priviezol na hraničný priechod Otay Mesa "37-ročný Mexičan na traktore s vlečkou, ktorej náklad bol deklarovaný ako papričky jalapeňo". Príslušníci CBP objavili vo vlečke 3,4 tony marihuany zmiešanej s papričkami jalapeňo a poskrývanej v dovedna 314 balíčkoch.

Išlo pritom o druhé najväčšie množstvo marihuany, aké v ostatných dňoch skonfiškovali na hraničnom priechode Otay Mesa. Ešte minulý utorok totiž colníci na tomto priechode zhabali 4,8 tony marihuany skrytej v zásielke plastových autodielov, pripomína AFP.

Príslušníci CBP v tomto roku celkovo zhabali dovedna 103 ton marihuany, 37 ton kokaínu, a 24,5 tony metamfetamínu.

Len v júli sa im pritom podarilo skonfiškovať takmer 18 ton kokaínu, ktorý by mal na čiernom trhu hodnotu vyše miliardy dolárov. Kokaín objavili na lodi v prístave v meste Philadelphia. Išlo o jednu z najväčších zásielok tejto drogy, akú kedy skonfiškovali v Spojených štátoch.

Šesť ľudí v Egypte odsúdili na smrť za teroristické útoky
V Egypte odsúdili šiestich ľudí na trest smrti v súvislosti s teroristickými útokmi, ktoré si vyžiadali troch mŕtvych. Medzi nimi bol aj jeden policajt. Súd v Gíze v pondelok takisto poslal 41 ľudí na doživotie pre podobné obvinenia. Čítať ďalej
19 | 08 | 2019 | SITA