BAŠTERNÁK SI TAK SKORO NEVYDÝCHNE: Na krku má ďalšie obvinenia, dražba jeho majetku je za rohom
18 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Ladislava Bašternáka najnovšie obvinili z neodvedenia dane a poistného, vyšetrovanie stále pokračuje.


"V trestnej veci obvineného Ladislava B. v súčasnosti vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony po vznesení obvinenia," odpovedal na otázku TASR hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka. Bližšie informácie polícia neposkytla.

Bašternák spolu s jeho obhajcom podali sťažnosť voči tomuto obvineniu na Krajskú prokuratúru, kde ale nepochodili najlepšie - sťažnosť bola zamietnutá.

Podnikateľa v prvej trestnej kauze neodvedenia dane a poistného odsúdilntrojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody.

Treba pripomenúť, že senát poslal Bašternáka do väzby ešte v marci, toto obvinenie z neodvedenia dane a poistného bolo vznesené až 11. apríla. K téme čítajte viac:

Podnikateľa L. Bašternáka odsúdili na päť rokov odňatia slobody
14 | 03 | 2019 | Peter Kralik/TASR


Okresný súd Bratislava I následne vyhlásil konkurz na Bašternákov majetok. Ten si aktuálne odpykáva trest vo väznici v Dubnici nad Váhom s minimálnym stupňom stráženia.

Pred tým, než šiel podnikateľ za mreže, stihol prepísať väčšiu časť majetku na svoju rodinu. Nestihol však prepísať všetko - stále vlastnil byt či strelné zbrane. Ide o majetok v celkovej hodnote 1,5 milióna eur.

Stále sa však nevie, či pokryje nároky jeho veriteľov, ktorí sa majú stretnúť 23. augusta o 10:30 u správkyne konkurznej podstaty Lenky Ivanovej.

„Účel je speňažiť majetok úpadcu a uspokojiť veriteľov,“ povedala Ivanová pre Plusku, ktorá tiež upozornila na to, že ešte je v hre aj prepísaný majetok. „Ešte neprebehli všetky procesy. Môže sa stať, že sa bude riešiť aj majetok, ktorý účelovo previedol,“ dodala správkyňa konkurznej podstaty.

Pellegrini situáciu okolo stratifikácie zatiaľ nekomentuje
Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) situáciu okolo stratifikácie nemocníc zatiaľ nekomentuje. "K téme sa vyjadrí po rokovaní vlády v stredu (21. 8.)," uviedla pre TASR jeho hovorkyňa Patrícia Macíková v súvislosti s tým, že Ministerstvo... Čítať ďalej
18 | 08 | 2019 | TASR


Ministerstvo spravodlivosti nedávno avizovalo, že urobí dohľad u správkyne Ivanovej, a preverí, prečo nezverejňuje podrobnosti z konkurzu vo verejne dostupnom Registri úpadcov. Rezort spravodlivosti jej dokonca poslal výzvu na vyjadrenie sa k podnetu, lehota na odpoveď však ešte neuplynula.

ŠPEHOVAL AJ SULÍKA: Kočner mu na oslavu 50. narodenín poslal namiesto darčeku Petra Tótha
Aktuality.sk píšu o tom, ako správy medzi Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou cez aplikáciu Threema potvrdzujú výpoveď jeho niekdajšieho spoločníka Petra Tótha, že na pokyn Mariana Kočnera sledoval predsedu SaS Richarda Sulíka. Čítať ďalej
18 | 08 | 2019 | Peter Bachan