Ruské satelity budú čoskoro NEVIDITEĽNÉ
17 | 08 | 2019 I Imrich Kovačič

Ruská vesmírna agentúra tvrdí, že našla nekonvenčný spôsob, ako vybaviť svoje satelity tajnými prvkami, ktoré budú v skutočnosti sťažovať ich sledovanie zo Zeme. Riešením môže byť špeciálne navrhnutý obal.





Ruské médiá informovali, že spoločnosť Roscosmos vynašla špičkovú technológiu, ktorá zahŕňa pokrytie satelitov jedinečným obalom zo vzduchových bublín, ktorý rozptýli odrazy a svetlo. Táto metóda údajne znižuje viditeľnosť satelitu viac ako 10-krát, pri jeho pozorovaní radarom zo Zeme.

Agentúra tvrdí, že táto technológia by sa mohla použiť na „skrytie“ satelitov, ktoré sa pohybujú vo vzdialenosti 10 000 až 20 000 km nad zemským povrchom.

Rusko vyvíja samovražedný satelit na vyriešenie narastajúceho problému „vesmírneho odpadu“
Ruská kozmická agentúra Roscosmos vynašla satelit so schopnosťou samozničenia v momente ukončenia svojej životnosti a ponúka riešenie jedného z najzávažnejších problémov vesmírnych trosiek. Čítať ďalej
10 | 08 | 2019 | Imrich Kovačič


Rusko ako prvá krajina vyslala úplne prvý satelit na obežnú dráhu. Nedávno predstavila novú technológiu týkajúcu sa kozmickej lode bez posádky. Práve tento mesiac predstavili Roscosmos riešenie rastúceho problému vesmírnych trosiek. Vyvinula materiál pre stavbu satelitov, ktorý by sa na konci svojej životnosti "odparil".