V USA pracovník záchytného centra pre imigrantov vrazil autom do demonštrantov
16 | 08 | 2019 I SITA

meriku pobúril prípad zo štátu Rhode Island, kde pracovník zadržiavacieho centra pre imigrantov naschvál vrazil svojím pickupom do skupiny demonštrantov.


Tí protestovali pred centrom proti politike Trumpovej administratívy v oblasti imigrácie a proti podmienkam, v akých držia imigrantov. Na videu, ktoré zverejnili na sociálnych sieťach organizátori protestu zo židovského mládežníckeho hnutia Nikdy viac, vidno, ako pracovník centra najskôr zastane pred skupinou demonštrantov, a až následne si to s autom namieri proti nim. Dvaja demonštranti podľa organizátorov utrpeli zranenia.

"V súvislosti s prípadom zachyteným na videu zdieľam rozhorčenie obyvateľov štátu Rhode Island. Náš štát a naša krajina boli vybudované na myšlienke, že každý má právo verejne vyjadriť svoj názor," vyhlásila demokratická guvernérka Rhode Island Gina Raimondo. Zdesenie z videa netajil ani David Cicilline, demokratický poslanec Snemovne reprezentantov amerického Kongresu z Rhode Island.

Epstein nemusel spáchať samovraždu. Mohol ho niekto zabiť, naznačuje pitva!
Finančník Jeffrey Epstein, ktorého ostraha newyorského väzenia našla v sobotu v cele mŕtveho, mal podľa pitvy zlomeniny v oblasti krku. Mohlo sa tak jednať o samovraždu alebo uškrtenie. Súd obvinil Epsteina zo sexuálnych zločinov a vo väzbe čakal... Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | Ján Prokop