NA PULZE DŇA: Novým predsedom OĽaNO má byť Eduard Heger
16 | 08 | 2019 I Roman Suchý/TASR
Novým predsedom poslaneckého klubu OĽaNO má byť Eduard Heger. TASR to potvrdil hovorca hnutia Matúš Bystriansky. Podpredsedom ostane Miroslav Snopko.




Heger vystrieda na predsedníckej stoličke Veroniku Remišovú, ktorá sa funkcie vzdala v júni a odišla z klubu. Spolu s ňou klub opustili ďalší štyria poslanci, Elena Červeňáková, Soňa Gaborčáková, Anna Verešová a Jozef Lukáč.

Komentár Martina Ondráša: Africký mor ošípaných (AMO) a naša bezradná ministerka Matečná
Už viac ako 5 dni bubnujem na poplach. AMO je obrovský problém. Podstatne viac dokáže zdecimovať naše hospodárstvo ako oriešky po dobe trvanlivosti v nejakom obchode. Každá kríza vyžaduje krízovo zdatného manažéra. Musí dokázať prijať rozhodnutia a... Čítať ďalej
16 | 08 | 2019 | Martin Ondráš


Spolu s odchodom poslankyne Národnej rady (NR) SR Anny Verešovej z poslaneckého klubu OĽaNO nastane zmena aj vo vedení Výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny. Verešová sa vzdala postu predsedníčky výboru,“uviedol Bystriansky. Nového predsedu ľudskoprávneho výboru navrhne OĽaNO na svojom zasadnutí.

Odídení poslanci vo svojom vyhlásení uviedli, že k rozhodnutiu prispelo napríklad to, že poctivá politika sa nedá robiť bez spolurozhodovania ľudí v regiónoch. Kritizovali aj to, že OĽaNO neumožnilo svojim poslancom a novým ľuďom stať sa riadnymi členmi hnutia. OĽaNO má v NR SR momentálne desať poslancov.