Žiar nad Hronom pokračuje v opravách miestnych komunikácií
15 | 08 | 2019 I SITA

Na druhej etape opráv ciest a chodníkov aktuálne pracujú v Žiari nad Hronom. V rámci nej zrekonštruujú podľa samosprávy aj vnútroblokové cesty a parkovisko na Svitavskej ulici. Mesto z rozpočtu vyčlenilo na túto etapu takmer 99-tisíc eur. Práce vykonáva spoločnosť Strabag, ktorá vyhrala verejné obstarávanie.


Od začiatku augusta realizujú prípravné práce, ako napríklad opravy a doplnenie obrubníkov či stavebné úpravy kanalizačných otvorov. Následne prídu na rad samotné frézovacie a búracie práce a asfaltovanie.

"Zmluvný termín ukončenia prác je 27. september, ale máme prísľub, že práce by mali byť hotové do konca augusta," informoval Miloslav Baranec z Oddelenia infraštruktúry Mestského úradu v Žiari nad Hronom.

Z vyše trojmiliónového rozpočtu na oslavy SNP ide viac ako tretina na opravy
Rozpočet celoštátnych osláv 75. výročia Slovenského národného povstania (SNP), ktoré sa uskutočnia 29. augusta v Banskej Bystrici, počíta so sumou 3.148.000 eur. Ich hlavnými organizátormi sú Úrad vlády SR, ministerstvá obrany a kultúry v... Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | TASR


Okrem ciest a chodníkov opravia aj parkovisko na Svitavskej ulici. "Parkovisko je už dlhší čas v zlom stave, vznikajú na ňom preliačiny a jamy. Aj z tohto dôvodu ho mesto zaradilo do zoznamu miestnych komunikácií, ktoré opravia a zrekonštruujú ešte v tomto roku," objasnil Baranec.

Doteraz bolo na parkovisku viac ako sto parkovacích miest a 18 garáží. Po rekonštrukcii pribudnú aj parkovacie miesta pre zdravotne postihnutých. Vodorovné dopravné značenie nastriekajú po položení novej živičnej vrstvy, ktorá nahradí doterajší betón.

Počas prác musia vodiči svoje vozidlá parkovať na iných miestach. Mesto náhradu neurčilo a ako alternatívne dočasné riešenie odporúča parkovanie na chodníku popred tzv. nórske domy.