Saková: Nechajme orgány činné v trestnom konaní robiť si svoju prácu
15 | 08 | 2019 I Peter Králik/TASR

Nechajme orgány činné v trestnom konaní robiť si svoju prácu, uviedla ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) v reakcii na výzvu predsedu strany Smer-SD Roberta Fica. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva vnútra SR Petar Lazarov.






Orgány činné v trestnom konaní si vykonávajú svoju prácu tak, ako majú, a určite celému procesu neprospieva akýkoľvek tlak,“ uviedla Saková. Podľa nej je prezident Policajného zboru Milan Lučanský „človek na správnom mieste a v Policajnom zbore pracujú slušní ľudia“

Hrnko: Únik zo spisu je neprípustný, mimoriadny výbor sám zvolávať nebudem
Únik zo spisu vyšetrovateľov považuje šéf brannobezpečnostného výboru Národnej rady SR Anton Hrnko (SNS) za absolútne neprípustný. Mimoriadny výbor k situácii sám zvolávať neplánuje. Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | TASR


Predseda koaličného Smeru-SD Robert Fico vo štvrtok vyzval predsedu vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD) a ministerku vnútra Denisu Sakovú k politickej zodpovednosti. Fico taktiež vyzval policajného prezidenta Milana Lučanského a generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby urobili poriadok v orgánoch činných v trestnom konaní.

Fico očakáva aj zvolanie branno-bezpečnostného parlamentného výboru. Žiada zistiť, do akej miery sú orgány činné v trestnom konaní pod politickým tlakom.