Marek Molnár: Epsteinove divné chúťky? Obraz Billa Clintona oblečeného v modrých šatách!
15 | 08 | 2019 I Marek Molnár

Jeffrey Epstein mal bizarný portrét Billa Clintona v šatách v jeho manhattanskom sídle. Informuje o tom DailyMailTV.


Obraz zobrazuje bývalého prezidenta, ktorý má na sebe modré šaty a červené podpätky, pričom sa očividne nachádza na stoličke v oválnej kancelárii. Tento obraz môže byť odkaz na Monicu Lewinskú, s ktorou mal Bill Clinton "neprimeraný vzťah" počas toho ako pracovala v Bielom dome v rokoch 1995 až 1996. Obraz sa nachádzal v miestnosti pri schodisku Epsteinovho mestského domu v Manhattane v časti Upper East Side.

Pôvodná maľba sa volá „Parsing Bill“ a bola vytvorená austrálsko-americkou umelkyňou Petrina Ryan-Kleid, aj keď nie je jasné, či Epstein kúpil originálne plátno alebo si nechal zakúpiť výtlačok.

Obraz bol tajne odfotografovaný v októbri 2012 vo vnútri Epsteinovho sídla v hodnote 56 miliónov dolárov, štyri roky po tom, ako Epstein dokončil obchod s prostitúciou maloletých.

Šaty sú tiež nápadne podobné tým, ktoré nosila Hillary Clintonová v roku 2009 v Kennedy Center Honors.



Zdroj, ktorý požiadal, aby zostal v anonymite, bol na návšteve Epsteina, aby mu predstavil obchodný návrh. Zdroj prehlásil, že bol šokovaný, keď cez otvorené dvere videl obraz, počas prechádzania po dome so svojím obchodným partnerom.

Anonymný zdroj pre DailyMailTV vyhlásil: „Bol to absolútne Bill Clinton. Bolo to šokujúce, určite to bol jeho obraz, pričom bol veľmi provokatívny a sexuálny. Mal na sebe podpätky, modré šaty a jeho ruka bola v divnej polohe. Farba šiat sa zdala byť odkazom na Clintonovu bývalú stážistku Monicu Lewinskú, ktorá počas svojich neslávne známych sexuálnych stretnutí v Bielom dome nosila modré šaty."

Prítomnosť obrazu je novým zvratom vo vzťahu medzi Clintonom, jeho rodinou a Epsteinom.



„Clinton“ má nohy prekrížené cez stoličku a krvavo červené podpätky sa vznášajú nad kobercom, ktorý sa zdá, že nesie prezidentskú pečať. Rameno modrých šiat visí na boku, pričom sa zdá, že „Clinton“ ukazuje prstom na diváka.

Tento obraz je zjavne inšpirovaný slávnym obrazom strýka Sama, ktorý sa používal pri nábore do armády z prvej svetovej vojny.



Zdroj, ktorý si všimol maľby, prezradil, že ho uvidel, keď ho viedli z kancelárie do jeho osobných priestorov: „Neviem prečo boli dvere otvorené, asi ich otvoril majiteľ domu alebo sluha. Stále som nad tým obrazom rozmýšľal. Prečo by Epstein tento obraz vlastnil? Ani som nevedel, že sa poznajú.“

Aj keď bol obrazom ohromený, jeho obchodnému partnerovi sa podarilo zachytiť obraz.



Zdroj ďalej uviedol: „Boli sme v kontakte s Lesley Groffovou. Bola to osoba, ktorá koordinovala naše stretnutie. Pri dverách Epsteinovho domu sme sa stretli so sluhom. Jeho sluha bol starý pán, ktorý kráčal s krivým pohľadom. Zaviedol nás do Lesleynej okružnej kancelárie. Bola krásna, milá a tak temperamentná. Ďalej nás potom viedla do Epsteinových súkromných priestorov, keď sme prechádzali okolo otvorených dverí a portrétu. Následne sme prešli do jeho jedálne a hovorili sme o návrhu."

Tento návrh prepadol a nikdy zdroj nepracoval s miliardárom.

Väzenskí strážnici falšovali výkazy o kontrole Epsteina a jeho cely
Zdroj oboznámený s vyšetrovaním okolností smrti amerického finančníka Jeffreyho Epsteina tvrdí, že príslušníci väzenskej stráže, ktorí mali jeho celu kontrolovať každú pol hodinu, to nerobili a falšovali výkazy o svojich obchôdzkach. Informovala o... Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | TASR