ŠPORT: Slovan zdolal Dundalk aj v odvete, v súboji o skupinovú fázu ho čaká PAOK Solún Dundal
14 | 08 | 2019 I SITA

 Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do záverečného predkola Európskej ligy 2019/2020. Po domácej výhre 1:0 nad írskym Dundalkom uspeli aj odvete, keď na pôde súpera triumfovali 3:1. Zverenci Jána Kozáka ml. natiahli svoju víťaznú šnúru už na sedem súťažných stretnutí a v súboji o účasť v skupinovej fáze európskej pohárovej súťaže číslo dva si zmerajú sily s gréckym šampiónom PAOK Solún.


Už v prvej minúte zápasu síce musel Dominik Greif zasahovať po strele Chrisa Shieldsa, ale celkovo úvod stretnutia vylepšil lepšie hráčom Slovana. Strelu Dávida Holmana v piatej minúte ešte zastavil na bránkovej čiare obranca Andrew Boyle, ale o sedem minút neskôr sa už hostia ujali vedenia.

Andraž Šporar centrom z pravej strany našiel Rafaela Rataa, ktorý umiestnenou hlavičkou prekonal Garyho Rogersa. V tom momente bolo jasné, že Dundalk nenapodobní obrat z roku 2016. Vtedy v rovnakej fáze EL prehral na pôde BATE Borisov 0:1, ale v domácej odvete ho zdolal 3:0.

Slovan priebeh prvého dejstva kontroloval a ešte pred prestávkou si vylepšil postupové šance. V 33. min dostal od Joeriho de Kampsa vynikajúcu prihrávku za obrannú líniu Aleksandar Čavrič, predral sa cez brániaceho hráča a následne preloboval vybehnutého Rogersa. V druhom polčase sa domáci snažili skorigovať výsledok, 22-ročný brankár Slovana musel niekoľkokrát zasahovať, ale na konci 70. min bol prikrátky na prudkú strelu Michaela Duffyho smerujúcu k pravej žrdi.

Hráčom Dundalku strelený gól dodal krídla a o štyri minúty neskôr mali k dispozícii pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Patrick Hoban, ale hrdinom okamihu bol Dominik Greif, ktorý sa zaskvel dôležitým zákrokom.

ŠPORT: Sturridge môže byť opäť spoluhráčom Škrtela, na stole má však viacero ponúk
Anglický futbalista Daniel Sturridge sa síce neteší veľkej mediálnej pozornosti, ale napriek tomu je v týchto dňoch na prestupovom poli žiadaným artiklom. Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | SITA


Aktivita domácich hráčov neutíchala, dokopy zahrávali 14 rohových kopov, ale ani po jednom z nich sa nedokázali zapísať do streleckej listiny. Mužstvo okolo kapitána Vasila Božikova napokon záverečné minúty zvládlo a v nadstavenom čase dal konečnú podobu výsledku striedajúci Erik Daniel.

"Belasí" naďalej živia šancu na to, že si zahrajú v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA. Naposledy sa im to podarilo v sezóne 2014/2015. V záverečnom predkole ich čaká grécky majster PAOK Solún, ktorý nestačil v 3. predkole Ligy majstrov na Ajax Amsterdam po výsledkoch 2:2 doma a 2:3 vonku.

Zaujímavosťou odvety v metropole Holandska bolo, že srbský útočník Dušan Tadič zahrával až tri pokutové kopy. Po prvom nezdare následne dvakrát skóroval a mal najväčšiu zásluhu na postupe semifinalistu predošlej edície Ligy majstrov.

Dundalk FC (Ír.) - ŠK Slovan Bratislava (SR) 1:3 (0:2) - prvý zápas 0:1 - postúpil Slovan
Góly: 70. Duffy - 12. Ratao, 33. Čavrič, 90.+ Daniel, ŽK: 66. McEleney, 71. Shields - 75. Ljubičič, rozhodovali: Schörgenhofer - Gutschi, Schreiner (všetci Rak.)

Zostavy:
Dundalk: Rogers - Gannon, Boyle, Cleary (46. Hoare), Massey - Mountney, Shields, Murray (46. McEleney), McGrath (79. Kelly) - Hoban, Duffy
Slovan: Greif - Medveděv (65. Apau), Abena, Božikov, De Marco - Ljubičič, De Kamps - Čavrič (61. Daniel), Holman, Ratao (85. Suchockij) - Šporar

ŠPORT: Na Cypre s imperatívom zvíťaziť, v nominácii slovenských basketbalistov chýba Krajčovič
Slovenských basketbalistov čaká v stredu tretí zápas predkvalifikácie o postup na ME 2021. Po vysokej prehre v Rumunsku o 17 bodov si už ďalšie zaváhanie nemôžu dovoliť. O zachovanie postupových nádejí sa zverenci Žana Tabaka pokúsia v cyperskej... Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | SITA