NOVÉ "KOČNEROVINY": 600 strán správ so Zsusovou, konšpirácie či oslovovanie "boss" stále nie sú všetko!
14 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Ďalšie časti komunikácie medzi Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou cez aplikáciu Threema dnes zverejnil Denník N.


K téme čítajte viac:

"Všetci skončíme v base," napísal Kočner Bödörovi po vražde. Komunikácia odhaľuje "Kočnerov svet"
Denník N píše o tom, ako úradný záznam komunikácie Kočnera s Norbertom Bödörom odhaľuje Bödörove "schopnosti" zabezpečiť výsledok v trestných veciach aj podporu Smeru. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan


"On vystupuje ako neohrozený a bohatý šéf mafie, ktorá riadi politikov, policajtov, prokuratúru aj niektoré konšpiračné médiá. Ona ako jeho podriadená. Zamestnankyňa, ktorá loví chlípnych mužov a vybavuje falošné podpisy alebo biele kone a zároveň je jeho oddaná obdivovateľka. “My dvaja to ďaleko dotiahneme,” plánovali v januári 2018," píše sa v úvode článku.

Kočner prepis z Threemy spochybňuje. V utorok ho k nemu chceli vypočuť, on odmietol vypovedať. “Je tam kŕčovito zozbieraných 150 strán A4,” cituje Denník N Kočnerovho obhajcu Mareka Paru.

Vyšetrovací tím, ktorý rieši kauzy Jána Kuciaka, musel opustiť jeho šéf. Dôvodom je Kočnerova komunikácia
Aktuality.sk píšu, ako vznikol vyšetrovací tím Novinár a ako prebieha jeho "očista" vďaka komunikácii Kočnera s Bödörom. Vznikol v januári tohto roku a jeho náplňou je riešiť kauzy, o ktorých písal zavraždený novinár Ján... Čítať ďalej
07 | 08 | 2019 | Peter Bachan


“Už len z obsahu tých správ je jasné, že sa toho skutku vôbec netýkajú,“ povedal s tým, že ide o nespoľahlivý dôkaz. Strán komunikácie s Alenou Zsuzsovou je v ale viac než 600. Bližšie informovať o tom bude prokuratúra na najbližšej tlačovej konferencii, ktorá sa podľa denníka udeje zrejme počas budúceho týždňa.

Kočnerov advokát spochybňuje, s kým Kočner cez Threemu komunikoval. „Z výsluchu vyplynulo, že tie QR kódy sú absolútne nepriraditeľné. Pokiaľ nám nikto nepovie bez akýchkoľvek pochybností, koho sa týka ten či onen QR kód a je to len nejaká neznáma osoba, a ak sa nemôžem oboznámiť s tým systémom, akým bola záloha v telefóne obnovená, aby som to mohol spochybniť znalcami, tak nie je možné vychádzať z úplnosti a ani spoľahlivosti tohto dôkazu,“ cituje Paru Denník N.

"Po prečítaní celej komunikácie však nie je žiadna pochybnosť o tom, že Kočner bol celý čas v spojení práve so Zsuszovou," uvádza sa ďalej v článku.

LUSTROVANIE NOVINÁROV V PRÍPADE RYBANIČ? Citlivé informácie mohli opäť skončiť u Kočnera
V prípade kauzy už odsúdeného Filipa Rybaniča lustrovalo policajné prezídium aj novinárov, ktorí s prípadom nemali nič spoločné a ani sa nevenujú investigatíve, píše Denník N. Čítať ďalej
12 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Nasledujúci text je opis komunikácie, ktorú má Denník N k dispozícii.

"Ak aj Zsuszová niečo cez Threemu naznačila, Kočner ju zahriakol, aby do mobilu nepísala to, čo nemá."

"“Spíš?” napísali si aj niekoľkokrát za deň. Ak niekam cestovali, jeden druhému sa hlásili, či už dorazili do cieľa a či sa im nič nestalo. K tomu patrili dlhé rozhovory o aktuálnej politike, zdraví, novinároch, súkromnom živote alebo zbere podpisov na politickú stranu Cieľ, ktorú chystali."

K strane Cieľ čítajte viac:

V Kočnerovej komunikácii sa spomína aj strana Cieľ, ktorú plánoval založiť spolu s Tóthom a Zsuzsovou
Marián Kočner mal so stranou Cieľ veľké ambície, ktoré však už nestihol naplniť. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan


"Zsuzsová ho volala “šéfe” alebo “boss” a bola mu oddaná, čo stále zdôrazňovala. On bol k nej často chladný, vulgárny, ale starostlivý. Ak neodpisovala, zúril, bol závislý od jej pozornosti a ona od jeho peňazí. Dával jej pravidelne výplatu, kreditnú kartu, darčeky pre dcéru a financoval dovolenky v Dubaji alebo v jeho hoteli na Donovaloch. Po vražde bol na ňu milší, ich vzťah sa dostal do inej roviny."

"“Uz zas nemajú, o čom písať, tak vymýšľajú blbosti? Ty nie si verejne činná osoba, nemajú právo písať o súkromnej osobe a zverejňovať jej súkromné telefonáty alebo výsluchy. Nemajú právo sa k nim ani dostať. To kde sme?” písala Zsuzsová Kočnerovi, ktorý predtým zverejnil súkromnú sms komunikáciu novinárov s poslancom Gáborom Grendelom."

"“Každú chvíľu nové prekvapko. Proti tomuto sú články o tebe trt makový,” písala Zsuzsová, keď vyšiel posledný článok Jána Kuciaka o talianskej mafii. “Neviem, či ma to neserie :),” reagoval Kočner. “Kam sa ty pcháš na kšefty talianskej mafie:),” odpovedala. Smajlíky boli v ich komunikácii bežné. Kočner: “P…, amatér, príštipkár, ringla.” Zsuzsová: “Som zvedavá jak budú v Taliansku hľadať vraha.” Smiali sa zo vzťahu Roberta Fica a Márie Troškovej."

"Zsuzsová: “Padne vláda, on obháji pozostalých, bude za spravodlivého a tak zabije tri muchy jednou ranou.” Kočner ďalej píše, že Lipšicovi hrozí väzenie za to, že mal vyzradiť jeho účty v Privatbanke a bol aj na školení v CIA. Ak by sa Lipšic dostal k moci, tak by ho vraj mohol zavrieť a urobiť z neho verejného nepriateľa. “Ako ťa nenávidí, hodil by na teba ešte ďalších desať vecí a hneď by z toho bolo 20 rokov,” reagovala Zsuzsová “Dvadsať si prehnala,” odpovedá Kočner. “Smrad. Fuj, už prestaň,” hovorí Kočner. Nechápu cirkus okolo jedného “nerozmýšľajúceho čmárača”."

Fico, Kočner, a Bödörovci: Čo všetko ich spája? Fico si s dvoma z nich tykal, čo teda naozaj nerobí s každým
Týždenník Plus 7 Dní píše o blízkych vzťahoch medzi podnikateľmi Norbertom Bödörom, jeho otcom Miroslavom Bödörom a bývalým premiérom Robertom Ficom. Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | Peter Bachan