NAKA zastavila vyšetrovanie kauzy možnej manipulácie prideľovania spisov, uviedla Daniela Švecová
14 | 08 | 2019 I SITA

 Národná kriminálna agentúra zastavila trestné stíhanie v kauze údajnej manipulácie prideľovania spisov na Najvyššom súde SR. Ako dnes v tejto súvislosti na tlačovej besede uviedla predsedníčka NS SR Daniela Švecová, súd poskytol NAKA v tomto prípade maximálnu súčinnosť.


"Akýkoľvek iný výsledok by bol pre mňa nepredstaviteľný a bol by tvrdou ranou pre justíciu," uviedla Švecová s tým, že vyšetrovanie prípadu bolo ukončené v júli tohto roku.

NAKA prijala v tomto prípade viaceré trestné oznámenia začiatkom roku 2018. Podnet na začatie trestného stíhania podala v tejto veci na Generálnu prokuratúru SR aj samotná Švecová. V tomto roku zase podozrenia z manipulácie prideľovania konkrétnych spisov vyjadrila Aliancia Fair-play.

Marian Kočner vypovedal na NAKA, účasť na Kuciakovej vražde popiera
Marian K. v utorok vypovedal na nitrianskej pobočke Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Podľa slov jeho advokáta Mareka Paru poprel účasť na skutku a jednoznačne prejavil... Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | TASR


Podľa Švecovej sa ani tieto nepotvrdili. "V tejto veci sme mali od začiatku istotu, že senáty boli určené zákonným spôsobom," povedala Švecová s tým, že všetky spisové značky, na ktoré aliancia poukazovala, boli preverené.

O možnej manipulácii prideľovania spisov na najvyššom súde hovoril v roku 2018 po vražde novinára Jána Kuciaka aj publicista Radovan Bránik. "Vznikla tam kasta firiem, ktorá žije z nepochopiteľných rozsudkov. Malá časť sudcov je kúpená. Vznikol okolo toho priemysel, ktorý vygeneroval desiatku rozsudkov, a tie umožnili získať úzkej skupine ľudí závratný majetok. Vznikol štát v štáte," povedal vtedy.