Trenčianska župa investuje do obnovy školských budov státisíce eur
13 | 08 | 2019 I SITA

Trenčiansky samosprávny kraj investuje počas letných prázdnin státisíce eur do rekonštrukcií budov stredných škôl. Stredná odborná škola v Starej Turej bude mať vynovenú telocvičňu, Gymnázium v Dubnici nad Váhom novú strechu, pracuje sa však aj v niektorých ďalších školách.


Agentúru SITA o tom informovala Barbora Jánošková z Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Telocvičňa Strednej odbornej školy v Starej Turej je v prevádzke už takmer tridsať rokov. Župa ako zriaďovateľ pristúpila k jej celkovej modernizácii za viac ako 200-tisíc eur, takmer 90-tisíc získala z ministerstva školstva.

Okrem novej palubovky alebo obkladu stien dostane telocvičňa aj nové kúrenie.

Mestské zastupiteľstvo Žiliny neschválilo financovanie hokeja
Návrh financovania mestského hokejového klubu (MsHK) Žilina sumou 360- tisíc eur na dnešnom mestskom zastupiteľstve v Žiline poslanci nepodporili. Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | SITA


„Práce na rekonštrukcii začali v auguste, naplánované sú na štyri mesiace. V novembri by žiaci mohli naplno začať využívať nové priestory na cvičenie. V prípade tejto telocvične plánuje župa z vlastných prostriedkov pokračovať v jej rekonštrukcii výmenou okien,“ povedala Martina Lamačková z odboru regionálneho rozvoja Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Rekonštrukcia strechy Gymnázia v Dubnici nad Váhom bude stáť župnú pokladnicu viac ako 230-tisíc eur, rekonštrukcia kotolne v Strednej odbornej škole. J. A. Baťu v Partizánskom vyše 130-tisíc eur.

Do budovy s vynovenou strechou sa v septembri vrátia žiaci Strednej odbornej školy Púchov, ktoré bude od začiatku nového školského roku súčasťou novozriadenej Spojenej školy Púchov. Ďalšie investície Trenčianskej župy smerovali do Strednej zdravotníckej školy v Považskej Bystrici a niektorých ďalších škôl.

ŽSR sprevádzkovali v Trnovci nad Váhom aj druhú koľaj, poškodenú po vykoľajení vlaku
Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) sprevádzkovali v Železničnej stanici (ŽST) Trnovec nad Váhom v okrese Šaľa aj druhú koľaj. Stalo sa tak viac ako mesiac po tom, čo ju značne poškodilo vykoľajenie nákladného vlaku českého dopravcu ISD Cargo 9.... Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | SITA