TRAGÉDIA: Pri pobreží Normandie sa prevrátil rýchločln, zahynuli tri deti
13 | 08 | 2019 I TASR

Francúzske úrady vyšetrujú smrť troch detí, ktoré zahynuli v pondelok, keď sa s nimi prevrátil rýchločln pri pobreží Normandie. Informovala o tom v utorok agentúra AP.


Nehodu prežili všetky tri dospelé osoby, ktoré sa tiež nachádzali v člne, tri deti však zahynuli. Totožnosť obetí ani preživších úrady nezverejnili.

K tragickému incidentu došlo pri obci Agon-Coutainville ležiacej na pobreží Normandie.

Záchrannú operáciu miestne úrady spustili po tom, ako dostali hlásenie, že sa v oblasti Lamanšského prielivu, dostal do problémov motorový čln, nachádzajúci sa zhruba 800 metrov od pobrežia.

Dobrovoľný záchranár Pascal Dutot uviedol, že na čiastočne potopenej 5,5 metrovej lodi bolo "najťažšie dostať cestujúcich z kabíny, rozbiť čelné sklo". Uviedol tiež, že podmienky panujúce v prielive, by bol pre väčšie plavidlo zvládnuteľné, na malý čln však boli vody až príliš rozbúrené.

TRAGÉDIA: V americkom meste St. Louis zastrelili 8-ročného chlapca, ide o 11. dieťa zabité od júna
Osemročný chlapec Xavier Usanga sa stal jedenástym dieťaťom zabitým od júna v oblasti amerického mesta St. Louis v štáte Missouri. V utorok to oznámila tamojšia polícia, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra AP. Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | TASR