Polícia zasahovala na letisku v Hongkongu, demonštranti zadržali tajného policajta
13 | 08 | 2019 I TASR

Polícia v Hongkongu uskutočnila v utorok dva pokusy vytlačiť z príletovej haly tamojšieho letiska približne 5000 ľudí, ktorí sa tam zhromaždili a narušili prevádzku jedného z najrušnejších letísk na svete. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.


Prvý pokus polície demonštranti odrazili a policajtov vytlačili. Druhý zásah uskutočnila jednotka policajných ťažkoodencov, ktorí pred letiskovou halou viacerých demonštrantov s použitím donucovacích prostriedkov vrátane korenistého spreja zadržali. Zásah, ktorý sa odohral najmä pred halou, bol však prerušený a policajti letisko opustili. Demonštranti sa vstupy do haly pokúsili zatarasiť vozíkmi na batožinu.

Naopak, demonštrantom sa v letiskovej hale údajne podarilo identifikovať policajta v civile, ktorého zadržali a zviazali mu ruky. Následne ho podrobili improvizovanému výsluchu a prehľadali mu osobné veci.

Hongkonské letisko zrušilo v pondelok neodbavené lety po tom, ako sa tam v príletových halách zišlo vyše 5000 protestujúcich.

V utorok ráno letisko oznámilo, že plne obnovuje svoju prevádzku. Väčšina z protestujúcich odišla krátko po polnoci a v utorok ráno sa tam nachádzalo zhruba 50 demonštrantov. Popoludní sa však aktivisti znova vrátili do priestorov letiska na základe výzvy, aby sa zapojili do ďalšieho protestu.

Na medzinárodnom letisku v Hongkongu sa začal nový protest
Stovky prodemokratických demonštrantov sa v utorok popoludní miestneho času zhromaždili na hongkonskom medzinárodnom letisku na ďalšom proteste, píše agentúra AFP. Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | TASR