Košické Sídlisko KVP zriadi záchytné parkovisko pre dodávkové vozidlá
13 | 08 | 2019 I TASR

Obmedzením státia nákladných vozidiel s dĺžkou nad päť metrov v čase od 16.00 do 7.00 h chce košická mestská časť (MsČ) Sídlisko KVP uvoľniť parkovacie miesta pre osobné autá. Jej vedenie v utorok rozhodlo, že so zriadením záchytného parkoviska pre dodávkové autá začne na budúci týždeň.


Ako MsČ informovala, dodávkové vozidlá bude možné zaparkovať na existujúcom parkovisku známom ako pod kostolom na Triede KVP, kde bude viac ako 80 parkovacích miest.

„Dôjde k úprave dopravného značenia, zvislého aj vodorovného, takisto sa obrubníkmi vyznačí aj koridor pre peších,“ priblížil starosta Ladislav Lörinc s tým, že s prácami sa začne v pondelok (19. 8.) a hotové majú byť do konca budúceho týždňa. Následne dôjde k osadzovaniu dopravných značiek.

Podľa jeho ďalších slov si realizácia vyžiada aj menšie obmedzenia. Autá stojace v čase prác na parkovisku budú odtiahnuté alebo presunuté v spolupráci s mestskou políciou.

MIMORIADNA SPRÁVA: Na diaľnici D1 v Petržalke sa zrazili dva kamióny, zdržanie je 30 minút
Na diaľnici D1 v bratislavskej Petržalke, na úrovni nákupného centra smerom na Prístavný most, sa zrazili dva kamióny. Úsek je momentálne ťažko prejazdný a tvoria sa kolóny. Vodiči musia počítať s minimálne polhodinovým zdržaním. Informuje o tom... Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | TASR


Parkovacie miesta pri obytných domoch majú podľa vedenia MsČ prednostne slúžiť obyvateľom, ktorí tam bývajú, a nie veľkým nákladným autám slúžiacim na podnikanie. Sľubuje si od toho zlepšenie situácie s parkovaním. Dosiahnuť chce aj zvýšenie bezpečnosti a dostupnosti prejazdu záchranných zložiek.

„Projekt sa spustí v septembri, no počas celého mesiaca budeme v spolupráci s mestskou políciou vodičov upozorňovať, aby si zvykli na parkovaciu novinku, nebudú hneď pokutovaní. Tí, ktorí budú opakovane porušovať nové dopravné značenie, budú následne od októbra niesť za to aj zodpovednosť a pokute sa už nevyhnú,“ spresnil Lörinc.

Majitelia dodávkových vozidiel nájdu ďalšie parkovacie miesta aj na Klimkovičovej ulici v blízkosti autoumyvárne.

V MsČ chýba aktuálne 1500 parkovacích miest. Zriadenie zón zákazu státia nákladných vozidiel a úprava dopravného značenia na parkovisku pri kostole budú financované z rozpočtu MsČ, pričom investícia bude predstavovať viac ako 25.000 eur.

Slobodník oddnes čerpá pracovnú rehabilitáciu
Šéf Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Bernard Slobodník oddnes čerpá pracovnú rehabilitáciu. Pre agentúru SITA to uviedlo komunikačné oddelenie Prezídia Policajného zboru. Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | SITA