Komentár Antona Martvoňa: O tom ako si tykajú Fico s Kočnerom, by vedeli spievať aj účtovníčky na Súmračnej
13 | 08 | 2019 I Anton Martvoň

Fico zabudol v tom teple alebo asi vedome klame.


Tvrdenia R.Fica, že on a jeho Smer nemá s M.Kočnerom nič spoločné, tak vyznieva veľmi úsmevne. Okrem toho, že R. Fico bol susedom Kočnera v Bonaparte, tak si aj tykali, čo priznal samotný Kočner.

 
Musím uviesť na rovinu, že Fico si len tak s niekým nepotyká.

Boli ľudia v Smere, ktorých poznal aj 17 rokov, no vykal si s nimi - dokonca i keď žili s jeho sestrou, napr. ako R. Madej.

Čiže Fico si zvykol potykať iba s dôvernými spolupracovníkmi a s dobrými kamarátmi. Otázka znie, že kde asi patril Kočner... Na druhej strane Fico nejak pozabudol alebo si nechce spomenúť, že keď jeho Smer sídlil oproti ich súčasnému sídlu .- v budove Fedora Flašíka na Súmračnej 27 v BA, tak Kočner tam býval pravidelným hosťom a nielen u Fedora. Často išiel pokecať k Monike Beňovej do Smeru, ktorá v tom čase bola generálnou manažérkou Smeru, ale aj s Ficom sa často zvykol míňať a zdraviť v dverách, či na vrátnici Smeru alebo dokonca pri odparkovaných autách pred sídlom Smeru na Súmračnej 27.

Áno, Fico môže tvrdiť, že Smer mal prenajatú iba časť budovy a druhú mal Fedor, ku ktorému Kočner chodieval, no v realite to bolo tak, že účtovníčka a ekonómka Smeru, ako aj neskôr IT technik Smeru, mali kancelárie práve vo Fedorovej časti budovy. A práve Kočner sa podľa môjho názoru často chodil odborne radiť i k účtovníčkam a ekonómkam Smeru p. Vaňovej a k p.Vallettovej, ktoré v rokoch 1999 až cca 2006 robili účtovníctvo nielen Smeru, ale aj Fedorovi, ako aj možno i pre niektoré Kočnerové firmy (resp. mu odborne pomáhali), keďže som osobne videl tam v ich kanceláriách šanóny s názvami niektorých Kočnerových firiem...

 
Dokonca tieto panie boli aj darcami strany Smer v rokoch 2001 a 2002.

Takže Ficove tvrdenia, že Kočner nemá so Smerom nič spoločné, sú podľa môjho názoru nepravdivé, od začiatku vzniku strany sa pohyboval okolo Ficovho Smeru a jeho ľudí, ako aj minimálne okolo vtedajšieho sídla Smeru. A sám Fico buď vedome klame alebo pozabudol, že si práve on tykal s Kočnerom, podobne ako jeho europoslankyňa a bývalá gen.manažérka Smeru Monika F.-Beňová, či ako maznák M.Glváč (krajský predseda a poslanec Smeru), ktorý bol s Kočnerom podľa mňa nielen blízky biznis kamarát...

Nehovoriac o ďalších terajších i bývalých predstaviteľoch Smeru, ktorí sa osobne podľa môjho názoru poznali s M.Kočnerom a nielen zo Smotánky v TV, ako napríklad niektorí poslanci Smeru, či dokonca ministri. Stačí sa spýtať pána Kažimíra sem - tam stretajúceho Kočnera na akciách u ich jedného spoločného kamaráta veľkopodnikateľa z BA, p. Žigu majúceho firemnú chatu v Tatrách pri jednom golfovom rezorte, kde chodieval na golf i Kočner alebo napríklad p. V.Stromčeka (ktorý ho dokonca prosil o pomoc), D.Muňka, V.Jasaňa, A.Holáka, Ľ.Vážneho, J.Laššákovej, skupiny okolo Kaliňákovcov, či exministra M.Maďariča, ktorý Kočnera podľa mňa taktiež ako šéf tlačového oddelenia strany často "stretával" v okolí Smeru - minimálne pri bývalom sídle Smeru na Súmračnej 27.

Dokonca Kočnerov kamarát pán Glváč mal roky spoločnú advokátsku kanceláriu s manželkou R.Fica - Svetlanou, kde sa z času - načas "mohol prísť právne poradiť" i Kočner.
Pamäť pána expremiéra R.Fica je asi veľmi krátka!

Preto nejak pozabudol i na to, že ako prišiel do Smeru i jeho terajší premiér P.Pellegrini (bývalý okresný predseda v BB a asistent Vážneho), ktorého priviedol práve Ľ.Vážny - často podľa mňa "stretávajúci" Kočnera minimálne na Donovaloch a v BB .

Je to presne ako pri Bašternákovi, či pri Vadalovcoch, že nikto nikoho akože nepoznal a potom sa postupne začali objavovať ich prepojenia a fotky v objatí, alebo ich spoločné biznis aktivity v médiách...

Smer začal vyhnívať navonok, presne ako HZDS a SDKÚ kedysi, preto sa čudujem, že Ficovi a jeho Smeru vôbec ešte niekto niečo verí, zvlášť keď preniknú na svetlo sveta i ďalšie prepojenia. Vrátane osobných prepojení Progresívneho Slovenska (druhej Siete) na ľudí zo Smeru, či z bývalej SDĽ.

Ale to je už iná téma...

(Autor je podpredsedom NÁRODNEJ KOALÍCIE  jej odborníkom na legislatívu)