Huawei predstavil svoju víziu budúcnosti. 10 megatrendov, ktorým sa nevyhneme (FOTO)
13 | 08 | 2019 I Gabriel Matta
Spoločnosť Huawei predstavila svoju víziu budúcnosti s názvom Global Industry Vision (GIV), v ktorej predstavuje prognózy týkajúce sa vývoja technológií a priemyslu v období do roku 2025.

Na základe analýzy vlastných kvantitatívnych údajov a príkladov z praxe, týkajúcich sa využitia inteligentných technológií v jednotlivých odvetviach, tohtoročná správa uvádza 10 megatrendov, ktoré v súčasnosti významne ovplyvňujú náš život a prácu.

Huawei uvádza na trh vlastný operačný systém, ktorý nahradí Android od Google
Spoločnosť Huawei predstavila svoj dlhodobo avizovaný operačný systém Hongmeng (OS), známy ako HarmonyOS. Spoločnosť tvrdí, že ak nebude môcť používať systém Android, kedykoľvek môže prejsť na nový operačný systém. Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | Imrich Kovačič


Report tiež obsahuje predpovede toho, aké technologické trendy budú prevládať do roku 2025. Patria medzi ne napríklad pokrytie sieťou 5G, nasadenie umelej inteligencie, využitie domácich robotov či inteligentní asistenti. Prvý report vyšiel v roku 2018 a v súčasnosti je GIV @2025 platformou na analýzu novodobých
trendov a strategickou pomôckou pre využitie informačných a komunikačných technológií.
Desať trendov a prognóz podľa Global Industry Vision (GIV) od Huawei na rok 2025:

1. Život s robotmi:
Pokrok v oblastiach materiálnej vedy, vnímavej umelej inteligencie a sieťových technológií poháňajú zavádzanie robotiky doma a na pracovisku. GIV predpovedá v celosvetovom meradle 14-percentnú mieru nárastu rozšírenosti domácich robotov.

© Huawei


2. Super zrak:
Spojenie 5G, virtuálnej reality (VR), rozšírenej reality (AR), strojového učenia a ďalších rozvíjajúcich sa technológií otvorí ľuďom nové možnosti v oblastiach obchodu aj kultúry. GIV predpovedá, že percento spoločností, ktoré budú používať AR/VR, sa do roku 2025 zvýši na 10%.

3. Zero Search:
Keď spotrebiče a zariadenia zbierajúce dáta a využívajúce senzory začnú predvídať naše potreby, informácie si nás nájdu samé. Vyhľadávače budúcnosti nebudú potrebovať tlačidlá. Prispôsobivé sociálne siete budú vznikať bez námahy a priemysel bude ťažiť z výhod automatického zberu dát. GIV preto predpokladá, že 90% majiteľov inteligentných zariadení bude mať k dispozícií inteligentného osobného asistenta.

© Huawei


4. Inteligentné ulice:
Inteligentné systémy dopravy spoja ľudí, dopravné prostriedky a infraštruktúru, predchádzajúc tak preťaženosti a využívajúc rýchle krízové systémy a iné funkcie. GIV očakáva, že 15% všetkých áut bude využívať celulárnu technológiu, ktorá ich spojí s ostatnými zariadeniami.

5. Práca s robotmi:
Aj keď už roboty v súčasnosti pretvárajú podobu rôznych druhov priemyslu, inteligentná automatizácia sa v budúcnosti popasuje s rizikovými a repetitívnymi úlohami, ktoré vyžadujú vysokú presnosť a zaručia tak bezpečnosť a produktivitu. Podľa predpovedí GIV bude v roku 2025 v priemysle pripadať na 10 000 zamestnancov 103 robotov.

Google stratí až 800 miliónov užívateľov, ak Huawei prestane používať Android, tvrdí Huawei
Spoločnosti Google hrozí, že ak jeden z popredných svetových výrobcov smartfónov, spoločnosť Huawei, prestane používať operačný systém Android, stratí tým americký technologický gigant obrovské množstvo používateľov, varoval generálny riaditeľ... Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


© Huawei


6. Rozšírená kreativita:
Cloudová umelá inteligencia zníži náklady na vedecké experimenty, vývoj inovácií a umenie, čo prinesie obrovské rozšírenie potenciálu a príležitostí pre všetkých. GIV predpokladá, že až 97% spoločností bude využívať umelú inteligenciu.

7. Komunikácia bez obmedzení:
Umelá inteligencia a analýza veľkých dát vytvorí takmer bezbariérové komunikačné kanály medzi spoločnosťami a zákazníkmi. Taktiež úplne preklenie jazykovú bariéru. Komunikácia budúcnosti sa bude vyznačovať presnosťou, porozumením a dôverou. GIV predpokladá, že firmy plne využijú až 86% dát, ktoré vytvoria.

Stíhačka F-35 je riadená čínskymi čipmi. Hystéria okolo „špionáže“ Huawei sa rozpadá
Najdrahší zbraňový systém, aký bol kedy vyrobený, F-35 Joint Strike Fighter, je vybavený čipovými obvodmi, ktoré riadia motory, osvetlenie, palivové a navigačné systémy, pochádzajúce z dielne čínskeho výrobcu. Čítať ďalej
17 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


8. Ekonomika symbiózy:
Spoločnosti po celom svete začínajú využívať digitálne technológie a inteligentné aplikácie, ktoré fungujú na jednotných platformách – spolupráca, zdieľanie zdrojov, silnejší obchodný ekosystém a vyššia produktivita. Predpoveď GIV hovorí, že každá spoločnosť bude v 2025 využívať technológiu cloudu a 85% podnikových aplikácií bude fungovať práve na tomto princípe.

© Huawei


9. Rýchly nástup 5G:
5G je tu a je populárnejšia ako hociktorá z predchádzajúcich generácií bezdrôtového internetu. To prináša enormný potenciál pre jednotlivcov, firmy a celú spoločnosť. GIV predpokladá, že v roku 2025 bude mať prístup ku 5G až 58% svetovej populácie.

10. Globálne digitálne regulácie:
Technologický pokrok musí byť sprevádzaný vytvorením jednotných svetových štandardov využívania dát. GIV predpovedá, že celkový ročný objem dát dosiahne úroveň 180 zettabajtov (1 zettabajt = 1 bilión gigabajtov).

Huawei zaútočila na USA: "Američania odmietajú čeliť konkurencii!"
Autor: Imrich Kovačič / Foto: Huawei Nepriateľstvo Washingtonu voči čínskemu technologickému gigantu Huawei je manipuláciou trhu, založenou na hlboko zakorenených predsudkoch voči Číne. “Krížová výprava USA proti čínskej spoločnosti je motivovaná... Čítať ďalej
16 | 04 | 2019


Podľa Kevina Zhanga, marketingového riaditeľa Huawei ICT Infrastructure, „Ľudia nikdy neprestanú objavovať. Mali by sme sa zamerať na veci, ktoré sú ešte len za horizontom, na budúcnosť. Preto by mal nastať posun od inovácií k vytváraniu úplne nových vecí. Pozorujeme rapídne zmeny v tom, ako žijeme, pracujeme a ako sa rozvíja naša kultúra zavádzaním technológií, akými sú umelá inteligencia, 5G alebo cloudové počítače. Spoločnosť Huawei je odhodlaná pokračovať v budovaní digitálnych platforiem, zlepšovať užívateľské prostredie a inteligentnú konektivitu. Našou úlohou je ponúknuť každému človeku, domácnosti a organizácií šancu na technologicky vyspelú budúcnosť a možnosť rásť.

Huawei je svetovým lídrom v poskytovaní informačných a komunikačných technológií (ICT), technologickej
infraštruktúry a inteligentných zariadení. Vďaka integrovaným riešeniam v štyroch kľúčových doménach, ktorými sú telekomunikačné siete, IT, inteligentné zariadenia a cloudové služby, prináša digitálne informácie
každému človeku, domácnosti a organizácii pre plnohodnotné spojenie s inteligentný svetom budúcnosti, už dnes.

Spoločnosť Huawei bola založená v roku 1987 a je súkromnou spoločnosťou vo vlastníctve zamestnancov.