Aktivisti zastavili vo Wolfsburgu vlak vezúci autá značky Volkswagen
13 | 08 | 2019 I TASR

Klimatickí aktivisti zastavili v utorok v meste Wolfsburg na severe Nemecka vlak prevážajúci autá značky Volkswagen, čím chceli spomaliť ich produkciu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu miestnej polície. 


Vlak s autami nešiel po verejnej železničnej trati, ale po dráhe smerujúcej k výrobnému závodu Volkswagenu, uviedol hovorca. Dodal, že protestnej akcie sa zúčastnilo približne 30 aktivistov. Na mieste bolo aj zhruba 15 policajtov, ktorí však nevideli dôvod na zásah proti aktivistom.

Demonštranti boli podľa slov jedného zo zúčastnených členmi rôznych environmentálnych zoskupení a svojou akciou chceli brániť Volkswagenu vo výrobe. Viacerí z aktivistov sa dokonca priviazali k železničnej trati spájajúcej výrobný závod automobilky so stanicou vo wolfsburskej štvrti Fallersleben.

Aktivisti vo všeobecnosti protestujú proti automobilovému priemyslu, ktorý podľa nich dopomohol k aktuálnej klimatickej kríze, píše DPA. Hovorca spoločnosti Volkswagen sa bezprostredne k incidentu nevyjadril.

Boje v okolí Tripolisu sa obnovili, prímerie sa skončilo
Boje v okolí líbyjskej metropoly Tripolis sa obnovili po dvojdňovom prímerí, ktoré bojujúce strany dodržiavali počas moslimského sviatku Íd al-adhá. Informovali o tom v utorok líbyjskí predstavitelia. Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | TASR