Po augustových záplavách vo Vietname je 24 mŕtvych a šesť nezvestných
12 | 08 | 2019 I TASR

Našli telo poslednej nezvestnej obete záplav v južnej časti Vietnamu a počet obetí prírodného živlu za august tak v krajine stúpol na 24. V pondelok o tom informovali úrady, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra DPA.


Záplavy spôsobili v auguste spúšť v Centrálnej vrchovine južného Vietnamu, ako aj na severe krajiny, kde tajfún Wipha začal vyčíňať 2. augusta a pri následných záplavách prišlo o život 13 ľudí. Oznámil to Riadiaci výbor pre prevenciu prírodných katastrof a riešenie ich následkov. Na severe je stále nezvestných šesť osôb.

Na juhu sa ocitlo pod vodou takmer 3900 domov a vyše 22.000 hektárov úrody, väčšinou v provincii Lam Dong. Záplavy takisto poškodili vyše 30 kilometrov štátnych ciest vrátane tej, ktorá vedie do mesta Da Lat obľúbeného medzi turistami.

Voda zničila aj 142 hektárov pozemkov chovateľov akváriových rybičiek a 4300 chovateľských nádrží s riečnymi rybami. Odhadované škody sú najvážnejšie za posledné roky. Smrtiace záplavy sú vo Vietname bežné.

Ústredný riadiaci výbor hlásil, že vlani zahynulo pri prírodných pohromách 181 ľudí. Takmer všetci zomreli pri nešťastiach súvisiacich s búrkami, ako sú záplavy a zosuvy pôdy.

Britská vláda pripravuje balík pomoci pre firmy pre prípad brexitu bez dohody
Britská vláda zostavila tajný zoznam veľkých firiem, ktoré môžu žiadať o finančnú pomoc v prípade brexitu bez dohody, uviedol v sobotu denník The Times. Čítať ďalej
11 | 08 | 2019 | TASR