Arpád Németh: Danko chce na Slovensku diktatúru jednej strany
12 | 08 | 2019 I Arpád Németh

Danko chce vládnuť sám. Tento odkaz sám o sebe by mohol byť kvalifikovaný ako šírenie poplašnej správy. Kapitán SNS sa okrem toho vyjadril, že problémy dostatočne rieši len pevná ruka. Keďže predseda parlamentu je známy svojím hlbokým obdivom k Vladimírovi Putinovi, v prípade katastrofického scenára by nás na Slovensku mohlo čakať aj masívne zatýkanie politických oponentov, politické procesy a odstraňovanie nepohodlných osôb, ako je to u našich ruských bratov zvykom.


Protesty v Moskve? Správa amerického veľvyslanectva rozhnevala Rusko
Ruské ministerstvo zahraničia si predvolalo dnes zástupcu amerického veľvyslanca v Moskve Tima Richardsona kvôli správe na internetovej stránke veľvyslanectva Spojených štátov o nepovolenej demonštrácii, ktorá sa v Moskve konala minulú sobotu.... Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | Ján Prokop

Našťastie sa národniari aktuálne potácajú okolo 7 % a navyše, šéf národniarov vylúčil z povolebnej spolupráce strany, ktoré podporujú rasizmus či popierajú holokaust. Lebo ak by sa spojili s ĽSNS, vyššie opísaný „ruský scenár“ by mohol byť okorenený aj väčším rozšírením gardistických uniforiem. Predstava je to síce desivá, no spomeňme si, že jednofarebnej vláde Smeru sa už podarilo zo Slovenska vybudovať štát, kde časť policajtov, prokurátorov a sudcov ide po ruke politickým stranám, mafii a oligarchom.


V tomto nastúpenom trende smeráci pokračovali aj v tomto volebnom období s oficiálnym požehnaním národniarov a Mostu-Híd. V tejto súvislosti úplne paradoxne vyznieva víkendové vyjadrenie Bélu Bugára, podľa ktorého je toto najhorší parlament od mečiarovských čias. Nejako zabudol dodať, že aj práve vďaka nemu a paktu jeho strany so Smerom a SNS.


Arpád Németh: Feťáci, klamári a zlodeji v politike
Feťáci do politiky nepatria a Truban by mal zložiť svoj post. Asi takto by sa dala zjednodušiť reakcia časti obyvateľov, ktorí sa zaujímajú o politiku, na „drogovú kauzu“ predsedu Progresívneho Slovenska. Čítať ďalej
11 | 08 | 2019 | Arpád Németh

V rovnakom rozhovore nezabudol Bugár podotknúť, že napätie v parlamente sa vytvára najmä z tohodôvodu, že už neexistuje normálna možnosť dohodnúť sa na nejakom zákone. Ešte pred pár dňami pritom tvrdil, že sa neobáva, že by v parlamente pol roka pred voľbami, neprechádzali koalícii zákony. Ťažko teraz  hodnotiť, či boli jeho vyjadrenia vytrhnuté z kontextu, alebo ako správny starý politik tvrdí každý deň niečo iné.


Do začínajúceho predvolebného gulášu sype korenie aj opozícia. SaS vylučuje spoluprácu so stranami, ktoré nevylúčia spoluprácu so Smerom, ĽSNS a SNS. Alojz Hlina z KDH zasa avizoval možný odchod z predvolebnej koalície pre tému registrovaných partnerstiev. Len pre pripomenutie: Hlina ešte nie je ani v parlamente, tobôž nie v nejakej vládnej koalícii. Truban z PS (tiež ešte nie je v parlamente) zasa po svojom klamaní o drogách, stihol aktuálne vyhlásiť, že chce dať novú filozofiu politike.


"Tento parlament je najhorší od mečiarovských čias", tvrdí Bugár
Parlament tohto volebného obdobia je najhorší od mečiarovských čias. V rozhovore pre TASR to uviedol podpredseda Národnej rady SR Béla Bugár (Most-Híd), ktorý je v politike takmer 30 rokov. Niektorí poslanci si podľa neho uzurpujú právo povedať,... Čítať ďalej
11 | 08 | 2019 | TASR

A do toho všetkého predsedníčka poslaneckého klubu opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Natália Blahová vyhlásila, že nezhody medzi koalíciou PS/Spolu a KDH o presadení registrovaných partnerstiev sa dali očakávať a problematizujú zmysel predvolebných dohôd.


Normálny volič z toho už musí mať v hlave dokonalý zmätok. A ak sa politici politici aspoň trochu neupracú, môže nás čakať opäť nepríjemný volebný pat z ktorého vzíde koalícia podobná tej dnešnej, alebo koalícia, ktorá sa do pár mesiacov rozpadne ako tá za Radičovej vlády. Nádej na zmenu a nové smerovanie Slovenska by tak ostala opäť iba zbožným želaním.