Zoberte si ich do Hollywoodu, odkázal Salvini Geremu po návšteve utečencov
11 | 08 | 2019 I SITA

Po piatkovej návšteve amerického herca Richarda Gereho na utečeneckej lodi Open Arms, ktorá kotví v medzinárodných vodách neďaleko talianskeho ostrova Lampedusa, sa rozprúdila vášnivá debata medzi Gerem a talianskym ministrom vnútra Matteom Salvinim.


Tento politik, ktorý je síce nominálne len ministrom, ale ako líder najsilnejšej strany určuje politické dianie v krajine, zakázal talianskym prístavom prijímať lode s utečencami, čo platí aj pre loď Open Arms. Tá mala v čase piatkovej návštevy Gereho na palube 121 migrantov, predovšetkým z Líbye, no medzičasom na ňu pristúpilo ďalších 39 ľudí zachránených z chatrných člnov.

Gere vystúpil po návšteve lode na tlačovej konferencii na Lampeduse, kde vyzval Salviniho, aby prestal "démonizovať ľudí" a začal prijímať aspoň časť utečencov zachránených na mori.

Salvini Geremu obratom odpovedal, pričom využil tradičnú formulku odporcov migrácie "tak si ich zoberte domov" a hercovi navrhol, aby si vzal všetkých 160 migrantov do Hollywoodu.

"Ďakujeme tomuto veľkodušnému milionárovi, že vyjadruje znepokojenie o osud migrantov z Open Arms. Môže si ich zobrať do Hollywoodu, vo svojom súkromnom lietadle, všetkých ľudí z lode, a môže sa o nich starať vo svojich vilách. Ďakujeme ti, Richard!" napísal Salvini.

Salvini vyzýva na rýchle určenie termínu predčasných volieb
Určenie termínu predčasných volieb požadoval na sobotňajších stretnutiach so svojimi priaznivcami taliansky minister vnútra a predseda pravicovo-populistickej strany Ligu Severu (LN) Matteo Salvini. Čítať ďalej
11 | 08 | 2019 | TASR