Agentúra Fitch zvýšila rating Ruska na BBB
11 | 08 | 2019 I TASR

Agentúra Fitch Ratings v piatok zlepšila hodnotenie úverovej bonity Ruska. Ako dôvod uviedla dôveryhodnú a konzistentnú koncepciu hospodárskej a fiškálnej politiky, ktorá zlepšuje makroekonomickú stabilitu, znižuje vplyv kolísania cien ropy na ekonomiku a zvyšuje odolnosť voči externým šokom.


Fitch zvýšil rating dlhodobých záväzkov Ruska na BBB z BBB-. Vyhliadky ratingu sú stabilné.

Ruské ministerstvo financií privítalo zlepšenie úverovej známky. "Veríme, že rozhodnutie sa stane legitímnym dôvodom, aby rating Ruska zvýšili aj zvyšné dve z veľkej trojky ratingových agentúr," uviedlo ministerstvo financií.

Fitch držala rating Ruska na úrovni BBB- od roku 2017, a aj keď mal pozitívny výhľad, analytici pochybovali o tom, že by ho zvýšila teraz, keďže rast ruskej ekonomiky je pomalý a na svetovú ekonomiku majú negatívny vplyv obchodné spory.

Aj zvyšné dve agentúry Standard & Poor's (S&P) a Moody’s hodnotia dlhodobé záväzky Moskvy známkou v investičnom pásme. Rating S&P je na úrovni BBB- so stabilným výhľadom a rating Moody’s na Baa3 takisto so stabilným výhľadom.

Britská firma Ovo Energy plánuje kúpu divízie spoločnosti SSE, sídliacej v Škótsku
Britský dodávateľ plynu a elektriny Ovo Energy sa chce dostať medzi najväčšie energetické firmy v Británii prevzatím retailovej divízie energetickej spoločnosti SSE, ktorá má sídlo v Škótsku. Diskusie o kúpe divízie SSE, ktorej akcie sú súčasťou... Čítať ďalej
11 | 08 | 2019 | SITA