ŠOK: Fatálna chyba lekárov stála život trojročného chlapca, čo sa vlastne stalo?
09 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Škótskom otriasol tragický prípad vážneho zlyhania lekárov. Malý Logan zomrel len pár týždňov po oslave svojich tretích narodenín. Jeho rodina spozornela vo chvíli, keď začal krívať na pravú nohu, no lekári odmietli prípad riešiť. Čo sa stalo?


Matka chlapčeka navštívila lekára kvôli problému s nohou, lekár ju následne poslal domov s tým, že sa nie je čoho obávať. Ako sa ale čoskoro ukázalo, išlo o zlyhanie, ktoré chlapca nakoniec stálo život.

Logan totiž začal pomaly strácať silu aj v ručičkách a bol prevezený na pohotovosť A & E Crosshouse v škótskom meste Kilmarnock, píše Daily Mail. Po CT a magnetickej rezonancii sa zistilo, že chlapček mal vzácny nádor, ktorý sa nazýva DIPG (difúzny vnútorný pontínový glióm).

Huawei uvádza na trh vlastný operačný systém, ktorý nahradí Android od Google
Spoločnosť Huawei predstavila svoj dlhodobo avizovaný operačný systém Hongmeng (OS), známy ako HarmonyOS. Spoločnosť tvrdí, že ak nebude môcť používať systém Android, kedykoľvek môže prejsť na nový operačný systém. Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | Imrich Kovačič


"Vzali sme ho na vyšetrenie do Largs, kde si doktor myslel, že má len vyvrtnutý členok, pretože kráčal veľmi nešikovne. Pri tretej návšteve na pohotovosti si lekári všimli slabosti v ramene, čo ich viedlo k presvedčeniu, že ide o neurologický problém," povedala serveru zdrvená babička Fiona.

Lekári preto operovali s variantom, že chlapec prekonal mŕtvicu. Urobili mu magnetickú rezonanciu a potom bol prevezený do Royal Hospital for Sick Kids v meste Glasgow, kde mu nasadili steroidy.

Potom, čo odhalili rakovinu, Logan podstúpil od konca roka 2016 do začiatku februára 2017 šesť liečení rádioterapiou, ale lekári mu dali len pár mesiacov života. Logan následne zomrel doma len pár týždňov po tom, čo oslávil svoje tretie narodeniny.

Ako bojovať s klimatickými zmenami? Nemecký poslanec za Zelených vyvolal diskusiu o DPH na mäso
Odborníci OSN dnes vyzvali v rámci boja proti globálnemu otepľovaniu aj k zníženiu spotreby mäsa, v nemeckej tlači to vyvolalo diskusiu o zdražení mäsa v tejto krajine. Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | Ján Prokop