ŽSR museli pre počasie riešiť viac ako dvadsať mimoriadnych udalostí
08 | 08 | 2019 I SITA

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) pre vyčíňanie počasia v stredu večer a v noci na štvrtok museli riešiť viac ako dvadsať mimoriadnych udalostí. Vlakovú dopravu prerušili na viacerých úsekoch.


"Pohotovostná služba železníc musela riešiť situácie, ktoré spôsobili popadané stromy na trať a poruchy trakčného vedenia," uviedol pre agentúru SITA hovorca ŽSR Michal Lukáč. Mimoriadna situácia si podľa neho vyžiadala meškanie a odrieknutie mnohých vlakov.

"Celkové čísla momentálne sumarizujeme. Doprava by v tejto chvíli mala prebiehať bez obmedzení spôsobených počasím," poznamenal.

Najkritickejším úsekom bol Trnovec nad Váhom - Tvrdošovce, kde aktuálne prebieha rekonštrukcia jednej z koľají po nedávnom vykoľajení nákladného vlaku.

"Ďalšími kritickými úsekmi sú Sekule - Veľké Leváre, Kúty - Senica, Bratislava Hl. st. - Vajnory a Galanta - Sereď. O výške škôd je momentálne predčasné hovoriť," priblížil Lukáč. Na západnom Slovensku, teda v rámci Oblastného riaditeľstva Trnava, ktorého sa udalosti primárne týkali, sú k dispozícii dve pohotovostné jednotky - v Bratislave a Nových Zámkoch.

"Zároveň sú v pohotovosti aj traťoví robotníci bývajúci v blízkosti trate, ktorých sme aj v prípade dnešných a včerajších udalostí zapojili do prác," uviedol vo štvrtok Lukáč.

Po nočnom prerušení vlakovej dopravy sú problematické jednokoľajné trate
Po nočnom prerušení osobnej železničnej dopravy z dôvodu vplyvov počasia zostávajú problematickými jednokoľajové trate. "Taktiež vznikajú problémy v obratoch vlakových súprav a so zabezpečením personálu do vlakov," informoval dnes agentúru SITA... Čítať ďalej
08 | 08 | 2019 | SITA