Fanúšikovia The Beatles si pripomenuli 50. výročie snímky na albume Abbey Road
08 | 08 | 2019 I TASR

Stovky fanúšikov skupiny The Beatles sa vo štvrtok zhromaždili na križovatke v londýnskej štvrti St John's Wood, aby si pripomenuli 50. výročie vzniku slávnej fotografie na obale jedenásteho radového albumu slávnej štvorice Abbey Road. Informovala o tom agentúra AP.


Snímku zhotovil fotograf Iain Macmillan 8. augusta 1969 pred štúdiami Abbey Road počas rýchleho fotenia, keď policajt zastavil premávku. Členovia kapely John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney a George Harrison na nej kráčajú cez priechod pre chodcov.

Snímka použitá na obale predposledného štúdiového albumu The Beatles sa stala jednou z najslávnejších fotografií v dejinách hudby.

Ľudia vo štvrtok podľa AP robili fotografie mobilnými telefónmi, keď dvojníci The Beatles prechádzali cez cestu pred štúdiom Abbey Road na prejav úcty pôvodnej fotografii.

TRAGÉDIA: Krvavá prestrelka v sídle exprezidenta Kirgizsku si vypýtala život policajta (VIDEO)
Pri stredajšej razií policajného komanda v sídle exprezidenta Kirgizsku došlo k prestrelke s jeho stúpencami. Štvrtkové správy prehlásili, že sa razií nepodarilo zatknúť bývalého prezidenta Atambajeva. Naopak stúpenci exprezidenta zatkli šesť... Čítať ďalej
08 | 08 | 2019 | Marek Molnár