Ministerstvo životného prostredia: Na monitorovanie kvality vôd pôjde 5,5 milióna eur z eurofondov
05 | 08 | 2019 I SITA

 Na Slovensku sa zlepší monitorovanie kvality podzemných i povrchových vôd. Z európskych zdrojov na tento účel pôjde 5,5 milióna eur.


Ministerstvo životného prostredia (MŽP) už vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Zameraná bude na zlepšenie informačných nástrojov v oblasti monitorovania vôd či skvalitňovanie monitorovacej siete.

Žiadať o príspevok môžu firmy či organizácie, ktoré envirorezort poveril zisťovaním množstva, režimu či kvality povrchových a podzemných vôd, ako aj správcovia vodohospodársky významných vodných tokov na Slovensku.

Ide o otvorenú výzvu, čo znamená, že žiadosti možno predkladať až do vyčerpania vyčlenených finančných prostriedkov. Všetky potrebné informácie sú zverejnené na webovom sídle Operačného programu Kvalita životného prostredia www.op-kzp.sk.

Hlavné mesto čaká na prvé stavebné povolenie na predĺženie petržalskej električky
Bratislava čaká na prvé stavebné povolenie na pokračovanie výstavby druhej etapy električkovej trate v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Na druhú časť nosného systému sú potrebné štyri stavebné povolenia. Celkové náklady na druhú etapu... Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | SITA